cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Trànsit reforça la vigilància als accessos de Palma per disminuir-ne els accidents

Pere Navarro, director de la DGT, assistí a la inauguració del nou centre de gestió viària

MARIA QUES. Palma.

La Direcció General de Trànsit (DGT) inaugurà el nou centre de gestió viària de Mallorca, que coordina 18 càmeres instal·lades als accessos a Palma i facilita informació actualitzada de l'estat del trànsit i del temps mitjançant pantalles d'informació repartides per les carreteres. El centre controla els moviments del trànsit a l'autopista Ma-19, autopista de Llucmajor; a la Ma-1, d'Andratx a Palmanova; a la Ma-111, de Valldemossa a la Universitat; a l'autopista d'Inca, Ma-13, i a la via de cintura, segons explicà el subdirector general adjunt de Circulació de la DGT, Enrique Belda.

El director general de la DGT, Pere Navarro, assistí a l'acte, que tingué lloc a Palma, i destacà que el centre, que funciona 24 hores al dia durant tot l'any, serà «un punt de referència per recollir la informació necessària per prendre les millors decisions» sobre el trànsit i comunicar-les després als conductors. Per a això, la DGT ha invertit 5 milions d'euros en aquest centre i la instal·lació de càmeres, 15 estacions de recollida de dades que controlaran el nombre de vehicles que circulen per una via i la seva freqüència, plafons d'informació i 2 estacions meteorològiques.

Aquesta infraestructura s'afegeix als plafons i càmeres de vídeo que el Consell té instal·lats en diversos punts de l'Illa, i es gestionarà conjuntament entre la DGT i la institució insular. Belda explicà que ambdues actuaran coordinadament per «conèixer el trànsit en temps real» i «difondre la informació als conductors en cas d'haver-hi cap congestió o condicions climatològiques perilloses.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.