algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

Unitat exigeix rebaixar el sobrecost d'insularitat que pateix la pagesia

Sampol es compromet amb els líders del sindicat Unió de Pagesos

Q.T. Palma.

La lluita per rebaixar els sobrecosts provocats per la insularitat que pateixen els pagesos de les Balears seran una constant en el treball d'Unitat per les Illes si aconsegueix representació a les Corts Generals. Aquest fou el compromís assolit ahir pels candidats de la coalició nacionalista unitària al Congrés i al Senat, Pere Sampol i Helena Inglada, que es reuniren ahir amb els principals dirigents del sindicat agrari Unió de Pagesos, Biel Torrens, Joan Mas i Mateu Morro.

Sampol anuncià que exigirà a les Corts que l'Estat minvi els sobrecosts derivats de la insularitat perquè «són l'arrel dels problemes que pateixen els pagesos i els ramaders d'aquesta terra». Segons el candidat, el Govern central hauria de promoure la creació d'un observatori de preus, que faci estudis sobre els diferencials de preus. «Les Illes Balears són un mercat finalista, l'exportació de productes agroalimentaris és mínima i la renda dels pagesos és de les més baixes de la Unió Europea. L'objectiu ha de ser, com a mínim, equiparar els preus dels productes d'aquí amb els de la Península», sentencià Sampol. Per la seva banda, el secretari general d'Unió de Pagesos, Biel Torrens, confià que «Pere Sampol serà la corretja de transmissió dels interessos dels pagesos i dels ramaders de les Illes Balears a Madrid».

Els candidats d'Unitat per les Illes reflectiren els compromisos adquirits ahir amb el sindicat pagès en un nou 'contracte amb la ciutadania', que inclou també la proposta de prohibir els cultius transgènics a l'Estat espanyol i l'obligació de l'etiquetatge dels productes i identificació dels cultius transgènics.El contracte signat ahir per Sampol també el compromet a defensar al Congrés dels Diputats un augment de la participació balear en recursos europeus destinats a la innovació, en les inversions en explotacions i en els recursos a la comercialització dels productes agraris i en els prevists per millorar la qualitat de la gestió. Finalment, Unitat per les Illes també reivindicarà que s'impulsin campanyes de foment de productes de les Illes Balears, sempre i quan estiguin adaptades al territori.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.