nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
26°

«Els veïns tenen una idea equivocada de nosaltres, perquè volem integrar-nos»

El portaveu musulmà: «No farem cap mesquita comarcal, sinó un centre cultural»

92636
Aquesta és la casa propietat de la comunitat musulmana que acollirà un centre cultural.

La comunitat musulmana de Felanitx ha sortit al pas de la preocupació que té un sector de la població de la localitat, arran del trasllat de l'actual mesquita a un nou local de la seva propietat, i explica quins són els seus objectius.El portaveu de la comunitat, Mohamed Attaouil "que es troba de viatge a Barcelona" ha explicat que l'única actuació prevista és passar del centre actual, ubicat al carrer de la Mar, a un de la seva propietat al carrerdels Horts, amb l'única finalitat de no haver de continuar pagant un lloguer com s'ha fet fins ara. A més, el local del carrer de la Mar «no és prou gran per poder-hi dur a terme les activitats de la nostra comunitat».

En primer lloc, Mohamed ha manifestat que «se'n té una idea equivocada, perquè nosaltres no volem fer en cap cas una mesquita comarcal. De fet, hi estam en contra. El que volem fer és un centre cultural només per a la nostra gent de Felanitx».Els objectius del trasllat a la nova mesquita o centre cultural són poder realitzar tota una sèrie de cursos d'alfabetització dels adults, i ensenyar la cultura islàmica i la llengua àrab als al·lots.

Mohamed ha assenyalat que «volem integrar-nos en la comunitat d'aquí, ja que és la terra que ens acull i on nosaltres hem vingut a treballar». El portaveu informà que «volem organitzar actes culturals, com conferències, i que els felanitxers també hi pugin venir. Les portes del centre cultural estaran obertes a tots els veïns». Així mateix, Mohamed avisà que al centre «també hi farem classes, per estudiar castellà, als adults i a les dones».

La nova mesquita «disposarà d'una planta per als homes, mentre que l'altra pis serà per a les dones. A més, hi haurà dues o tres aules amb taules i cadires "igual que en una escola"». Des de la comunitat musulmana volen deixar clar que «estam interessats a obrir el centre cultural a tota la gent: les portes estaran obertes a tots els qui vulguin parlar amb nosaltres», segons ha comentat Mohamed. El portaveu considera que «la idea que tenen els veïns de Felanitx de nosaltres, no és l'encertada. Volem deixar molt clar que no serà cap mesquita comarcal. Cada poble té la seva pròpia mesquita i ja està».

Així, informà que localitats com Manacor, Muro, sa Pobla o Inca, entre altres, tenen comprat un local que ja utilitzen com a mesquita. Altres pobles, com Santanyí o Campos, «també tenen el seu local però de lloguer», segons el portaveu de la comunitat. «Nosaltres tenim les portes obertes a totes les persones, respectam els veïns i volem integrar-nos», declara, més d'avisar que la tipologia del local nou no canviarà la fisonomia del poble. També agraeix el suport de la batlessa, Catalina Soler.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.