algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.08°
10°

La Guàrdia Civil intervé 4.000 quilos d'haixix en una luxosa mansió d'Alcúdia

L'operació Alba ha permès fer vuit detencions, inclosa la del presumpte cap de l'organització

La Guàrdia Civil intervingué ahir de matinada 4.000 quilos d'haixix en una luxosa mansió d'Alcúdia. En l'operació Alba han estat detinguts per ara 8 sospitosos, inclòs el presumpte cap, que organitzava les desembarcades a l'Illa.No hi ha treva. Desset hores després d'haver-se desencadenat l'operació Llacs a Palma, ahir vespre s'obrí un altre front en la lluita contra el narcotràfic, l'operació Alba: desenes d'agents es desplegaren a Santa Ponça i a Alcúdia i s'intenvingueren 4.000 kg d'haixix en una mansió luxosa. A l'hora de tancar aquesta edició, eren vuit els detinguts.

Si dimarts la Comandància palmesana havia estat tot el dia un formiguer pel cop espectacular a Son Gotleu, al Coll d'en Rabassa i a Son Cladera, la nit no va ser gaire més tranquil·la. Els investigadors de l'Edoa (Equip contra la Delinqüència Organitzada i Antidroga) detectaren l'arribada d'una llanxa ràpida i posaren en marxa la maquinària policíaca. La droga, en bolics, s'havia descarregat a la zona nord de l'Illa, i d'allà la dugueren a una luxosa mansió ubicada a la carretera entre Inca i Alcúdia.Els narcotraficants (espanyols, sud-americans i magribins) havien llogat dos pisos francs al carrer d'Isabel la Catòlica de Santa Ponça, que foren assaltats de manera simultània. Hi foren arrestats sis sospitosos, mentre a Alcúdia els agents irrompien a la finca per detenir dos implicats més, que guardaven la partida.

Els 8 detinguts, entre els quals es troba Cristian Radique, el presumpte cap de la xarxa, foren traslladats a la comandància de Palma, mentre els efectius antidroga continuaven la investigació. L'operació Alba és una prolongació del dispositiu que fa alguns mesos permeté interceptar a Sant Elm una llanxa carregada d'haixix.L'organització que caigué ahir era, suposadament, la que controlava aquest desembarcament i altres que s'han portat a terme durant els darrers mesos.Els investigadors han determinat que la partida de 4.000 quilograms ocultada a la mansió hauria sortit aviat de l'Illa. Les seves destinacions eren Màlaga, Barcelona i Holanda, on l'organització té connexions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.