algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Antich respon a Nadal que amb els seus «anteriors socis» del PP no tindria Estatut

El d'UM reitera la crítica, retreu al PSOE que no arribi més inversió i diu que el president s'«excedeix»

Francesc Antich decidí ahir fer servir la ironia per respondre a les sorprenents acusacions llançades contra ell pel president d'UM, Miquel Nadal. Pretenia no atiar el foc, però deixant clar que, si bé com a president haurà de tenir «molta paciència» fins al 9 de març, perquè «es diran moltes coses», contestarà i dirà «tot allò que pens».

L'endemà que el líder d'UM l'acusàs d'estar «a les ordres» d'un PSOE estatal que «ja no creu» en el desplegament de l' Estatut i que no millora el finançament, Antich recordà que «allò ben evident és que els socis anteriors de Nadal -el PP- no haguessin afavorit que hi pogués haver un nou Estatut». El socialista admeté que, més que molest, se sentia «sorprès» per les crítiques de Nadal. «És la primera vegada que tenc constància d'aquesta preocupació seva, i és per la premsa». Sense aixecar el to, el president insistí a ironitzar i es mostrà «convençut que Nadal treballarà molt perquè arribi un bon finançament, però jo també hauré de continuar treballant per si ell fallàs».

Per rematar la seva contesta a Nadal, que reclamà per a les Illes «un concert econòmic» equiparable al d'Euskadi, Antich li recordà que això no està previst «en cap moment» en un Estatut aprovat,«per cert, també amb el vot d'UM». Finalment, el socialista es mostrà «còmode i orgullós» de pertànyer a un partit que «sempre ha donat un suport total als estatuts d'autonomia». «Si ara s'ha pogut reformar el de Balears, ha estat gràcies a la sensibilitat de l'actual Govern d'Espanya», insistí.

No aconseguí apagar el foc perquè Nadal reiterà ahir les seves crítiques a Antich, ja que l'acusà de voler crear polèmica i li tornà a retreure que no hagin arribat més inversions durant el mandat del PSOE. «A Unió Mallorquina prioritzam el diàleg, el pacte... però passa el temps i ens agradaria haver vist més inversions a les Illes Balears», indicà en un altre comunicat.

Per Nadal, «els acords parlamentaris s'han de complir com més aviat millor i no quan ho desitgi el Govern central, sigui del color que sigui». Advertí que «Antich s'excedeix quan diu que ha aconseguit 2.800 milions en set anys, perquè aquests doblers encara no s'han vist». I sentencià que confia que «les darreres promeses d'Antich no siguin tan sols electoralistes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.