nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Unitat exigeix que l'Estat destini 2.000 milions al tren i al tramvia

Sampol retreu a ZP la manca d'inversions: «No és caritat, és justícia»

Q. TORRES. Palma.

La coalició nacionalista Unitat per les Illes (PSM-UM-Esquerra-Entesa) exigirà a l'Estat una inversió de 2.000 milions d'euros en els propers vuit anys (2008-2016) per construir nous corredors de tren i de tramvia, després que el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero (PSOE) just hagi destinat a les Illes tres milions d'euros per a l'estudi de línies noves.

Les noves inversions s'haurien de destinar, segons la coalició, als projectes de línia Manacor-Artà-Cala Rajada i sa Pobla-Alcúdia. També servirien per executar la primera fase del tramvia de la badia de Palma (Palma-aeroport-s'Arenal) o per iniciar el corredor ferroviari Palma-Llucmajor-Campos-Santanyí. El cap de cartell al Congrés, Pere Sampol, i el candidat al Senat per Mallorca, Jaume Sansó, presentaren ahir les propostes d'Unitat en matèria de transport ferroviari, i recalcaren que amb una inversió de 2.000 milions per part de l'Estat es podria complir el Pla de transport ferroviari de les Illes Balears, projectat per al període 2005-2012, «però que ja acumula un retard d'un parell d'anys».

Sampol recordà que el Govern de Zapatero ha aprovat un Pla estratègic d'infraestructures de transports, que preveu una inversió a tot l'Estat de 103.000 milions d'euros en el període 2005-2020, i ha pressupostat en els darrers quatre anys una inversió de 15.819 milions d'euros en aquest sentit. «Mentrestant, en tot aquest temps a les Balears només han arribat tres milions d'euros per a l'estudi de línies noves», sentencià.

«Tenim les competències, però no estan ben dotades. Els ciutadans de les Balears aportam molt a l'Estat. Ara és el moment d'exigir a l'Estat que reinverteixi a les Illes els nostres imposts. No és caritat, és justícia. Per nosaltres aquesta és una inversió prioritària», advertí Sampol, que anuncià la presentació de mocions i esmenes als pressuposts de l'Estat per aconseguir els 2.000 milions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.