algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.46°

EU-EV qualifica la llei d'habitatge del Govern de ser un «petit pegat»

Els populars anuncien que hi presentaran recurs d'empara si s'aprova

E.DOMÈNECH/LL.P. Palma.

El regidor d'Habitatge de l'Ajuntament de Palma i candidat al Senat per EU-Els Verds (EU-EV) en les eleccions del març, José Manuel Gómez, qualificà la Llei d'habitatge del Govern de «petit pegat d'un sol ús». Tot i així, assegurà que el seu partit donarà suport a la normativa perquè és millor que res, sense renunciar a impulsar un marc normatiu que la superi.

Per la seva banda, el PP ha presentat un text alternatiu al projecte de Llei d'habitatge en què inclou diverses mesures per «pal·liar la crisi» immobiliària que pateixen les Illes i incentivar la construcció d'habitatges socials. La diputada del PP, Mabel Cabrer, en destacà la proposta de reduir l'impost sobre actes jurídics documentals, a més del fet que sigui l'Executiu qui reguli els mecanismes necessaris per garantir als propietaris de lloguers d'habitatges protegits amb opció de compra «l'efectivitat real» del dret de compra.

Cabrer anuncià que el seu partit presentarà una esmena a la totalitat a la Llei de l'habitatge balear i un recurs d'empara davant del Tribunal Constitucional si s'aprova en els termes actuals, perquè suposarà una «invasió de competències municipals». Així mateix, Gómez i la candidata al Congrés d'EU-EV, Marisol Ramírez, aprofitaren la visita del conseller d'Habitatge del Govern basc, Javier Madrazo, per manifestar «l'enveja» que els fan les seves polítiques en aquesta matèria. Els candidats defensaren que es traslladi el model basc a Balears, encara que això és «a llarg termini» i «es necessita una estructura normativa de suport valent a l'habitatge protegit».

Entre les mesures que s'aplicarien hi ha la penalització amb recàrrecs sobre l'IBI als propietaris de pisos buits, «sempre que s'hagin donat alternatives de foment perquè surtin al mercat de lloguer», recordà Gómez. Anuncià també la posada al mercat de 1.500 pisos de segona mà en règim de lloguer en cinc anys i la revisió de l'atorgament de llicències per construir habitatges protegits, mentre que qualificà els utilitzats fins ara «d'opacs».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.