cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

El Pacte rebutja obrir el metro en un mes i insta el PP a no fer el «ridícul»

Vicens diu que «seria d'una frivolitat extrema i d'un cinisme absolut»

El metro continua fent-se servir en el Parlament com a arma política. Els populars intenten ara transmetre que el Govern vol mantenir la línia tancada fins a passades les eleccions generals amb l'únic objectiu de «destruir el seu adversari polític». «Els encanta que el metro estigui tancat», resumí ahir la diputada del PP, Sandra Morell. Els grups parlamentaris del Pacte rebutjaren la proposta presentada pel popular per instar el Govern a «recuperar el temps perdut» i reobrir el metro de Palma en el termini d'un mes com a màxim, com també fer-ho de manera immediata en el seu tram fins a l'estació de Son Costa.

A més d'això, com també va fer el conseller de Mobilitat, Gabriel Vicens, instaren els populars a no fer el «ridícul» i assumir la seva responsabilitat per la «pèssima gestió» en la construcció d'una infraestructura que ara presenta greus problemes, perquè modificaren el projecte inicial i acceleraren els terminis d'execució per poder-la obrir abans de les eleccions. La diputada popular Sandra Morell defensà la proposició no de llei del seu grup insistint que, al seu entendre, el Govern està retardant de manera deliberada i amb una intencionalitat política les obres per resoldre les deficiències detectades a la línia suburbana.

En qualsevol cas, per Morell, els problemes del metro es redueixen a «un problema de pluvials molt concret» al seu pas pel polígon de Son Castelló. Per això, justificà que el servei es reobri ja fins a Son Costa i assegurà que si el Govern «no hagués tardat cinc mesos a posar fil a l'agulla», la línia podria estar en funcionament al complet. La diputada arribà a dir que el PP «vol acceptar la seva responsabilitat» sobre els problemes del metro, però no especificà com i instà el Govern a assumir la seva, oferint-li «arribar a un acord» per accelerar al màxim les obres i posar en marxa el servei el més aviat possible.

En resposta a això, el conseller Vicens assegurà en els passadissos de la Cambra que no pensa cometre «els mateixos errors» que l'anterior Executiu del PP, posant en marxa el metro abans dels terminis prevists, perquè seria una «autèntica negligència» anar en contra de l'opinió dels tècnics.«Seria d'una frivolitat extrema i d'un cinisme absolut», insistí Vicens, que a més considerà «absurda» la proposta d'obrir la línia fins a Son Costa, perquè entre d'altres qüestions només es cobririen dues estacions i ara hi ha un autobús gratuït fins al polígon de Son Castelló.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.