nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.92°

La vaga de Justícia suspèn judicis i una declaració del cas Andratx

L'activitat als jutjats es troba a prop del col·lapse per l'aturada

La segona jornada de la vaga indefinida convocada pel miler de treballadors de l'Administració de Justícia de les Balears obligà ahir a cancel·lar tots els judicis assenyalats a l'Audiència de Palma, afectà els de la Gerreria i via Alemanya i deixà sense efecte una vista del cas Andratx, en la qual havia de declarar davant del jutge un dels imputats, Jaume Gibert.

Els funcionaris, que reclamen un augment salarial i millores de les infraestructures, tornaren a manifestar-se als jutjats de via Alemanya i recorregueren l'edifici per instar els seus companys a afegir-se a la vaga. Hi ha jutjats totalment inoperants pel fet que tots els seus funcionaris secunden les aturades, circumstància que es tradueix en la suspensió sine die dels assumptes.

El portaveu del sindicat CSI-CSIF, Andreu Bou, declarà ahir que se suspèn la majoria dels judicis. «Ara venim de la Gerreria i la desolació hi és total. Des d'Inca ens han telefonat per dir-nos que també s'hi havien suspès els judicis, i demà (avui) anirem cap allà i cap a Manacor. La gent està disposada a continuar les aturades, a pesar del cost econòmic que això representa per a tots ells, i el ministre (Mariano Fernández Bermejo) l'únic que fa és encalentir més l'ambient, perquè ens desafia i assegura que pot aguantar la vaga fins al 9 de març», afirmà.

Els funcionaris tenen previst desplaçar-se a Madrid per continuar les seves reivindicacions laborals. A més, per avui han anunciat concentracions a la seu judicial de la Gerreria, a Palma, d'Inca i de Manacor. Per la seva banda, des dels sindicats xifren la participació en la vaga dels treballadors de justícia en el 80 per cent arreu de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.