cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
24°

Unitat promet a l'OCB defensar a Madrid la igualtat jurídica del català i el castellà

Sampol proposarà que es consolidi l'espai de televisió digital terrestre en llengua pròpia

El cap de llista de la coalició nacionalista Unitat per les Illes, Pere Sampol, es comprometé ahir amb els dirigents de l'Obra Cultural Balear (OCB) a defensar al Congrés dels Diputats l'establiment de la igualtat jurídica del català i del castellà, i a proposar mesures legals per fomentar i consolidar un espai de comunicació en llengua catalana, especialment pel que fa a la regulació dels mitjans audiovisuals en ple procés de generalització de la televisió digital terrestre.

Els candidats d'Unitat al Congrés, Pere Sampol i Margalida Miquel, i la candidata al Senat per Mallorca, Helena Inglada, es reuniren ahir amb el president de l'OCB, Jaume Mateu, i el coordinador de l'entitat, Tomeu Martí. Davant d'ells signaren un nou 'contracte amb la ciutadania', un compromís per defensar a les Corts generals les reivindicacions de les entitats culturals balears amb l'objectiu de fomentar la llengua i la cultura pròpies en els àmbits que són competència de l'Estat.

A banda de reclamar la igualtat jurídica del català i del castellà, i d'exigir la consolidació de l'espai de televisió digital terrestre en català, els caps de cartell de la coalició nacionalista també es comprometeren a promocionar l'ús del català a les institucions de l'Estat. En aquest sentit, reclamaran l'oficialitat del català a les Corts Generals de l'Estat o que el català sigui un requisit per accedir a l'Administració perifèrica de l'Estat.

Al mateix temps, els nacionalistes exigiran a Madrid un increment de les partides pressupostàries destinades al foment de la llengua catalana i que es promocioni l'ensenyament del català en aquelles comunitats autònomes on no està considerada com a llengua oficial. El candidat al Congrés, Pere Sampol apuntà que «l'Estat ha d'assumir d'una vegada la diversitat cultural dels pobles que l'integren i l'ha de promoure. Per això, s'ha d'implicar en la regulació i la consolidació de l'espai de comunicació català».

El coordinador de l'OCB, Tomeu Martí, agraí el compromís d'Unitat i demanà als candidats de la resta de formacions que concorren a les eleccions generals que incloguin els mateixos en els seus respectius programes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.