muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Alarma a la localitat per la construcció d'una mesquita comarcal al centre

Més de 300 veïns es reuniren a la Sala per traslladar la seva preocupació a la batlessa

101334
Els veïns ompliren la sala de plens per mostrar la seva preocupació. | G.VICENS.

G.VICENS. Felanitx.

La construcció d'una mesquita comarcal en el centre de Felanitx, al carrer dels Horts, ha aixecat l'alarma a la localitat. Ahir al matí, més de 300 veïns van anar a la sala de plens de l'Ajuntament per expressar a la batlessa, Catalina Soler, la seva preocupació davant d'aquesta futura edificació. El col·lectiu marroquí ha comprat un local en el centre amb aquesta finalitat. La reunió va ser molt tensa. Al principi, eren uns quants veïns els que havien sol·licitat hora per tractar aquesta qüestió amb la batlessa, però a poc a poc la veu va córrer i, al final, eren més de 300 veïns els que van arribar fins a l'Ajuntament. Allà hi va haver un bon desplegament d'agents de la Policia Local i Guàrdia Civil, amb agents de la Policia Judicial de paisà, que vigilaren que no es produïssin incidents.

Un dels veïns explicava que el passat dia 30 de gener havien tingut una reunió perquè els preocupa la construcció d'una mesquita comarcal en aquesta zona del centre. Les opinions dels veïns van discórrer en el mateix sentit. Així, alguns opinen que «si és una mesquita comarcal encara hi haurà més manca d'aparcament». D'altres comentaven que «és probable que augmenti la inseguretat ciutadana».

D'altra banda, els veïns creuen que «tots hem de ser iguals davant la llei. També s'hauria de mirar si compleixen amb les normes els seus establiments comercials». Així, respecte a la construcció de la nova mesquita, els veïns demanen que «si a l'església parroquial es fan obres i s'ha de complir la llei (permisos, projectes...) tots l'han de complir». A més, demanen «una solució per a tot el poble, no és que només la vulguem al carrer dels Horts, sinó que la demanam en general». També van instar la batlessa al diàleg, «cal parlar i mirar de trobar solucions perquè tot s'arregli aviat».

Hi va haver bastants de nirvis i a meitat de la reunió, Soler va treure fora de la sala els periodistes, perquè no poguessin escoltar les opinions que es donaven i al·legaren que la premsa no havia estat convocada a la reunió i que tenia un caràcter privat. Molts dels veïns van mostrar el seu descontent per l'actitud de la batlessa amb els mitjans de comunicació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.