cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
16°

El tribunal sentencia que Majorica vulnerà els drets sindicals de CCOO

El sindicat, però, recorrerà perquè l'empresa pagui 12.000 euros

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha sentenciat que l'empresa Majorica vulnerà els drets sindicals de Comissions Obreres (CCOO). Tanmateix, el tribunal esmentat ha acceptat en part el recurs presentat per l'empresa contra una sentència anterior, que l'obligava a pagar 12.000 euros. Ara, el sindicat recorrerà contra aquesta decisió, perquè considera que «la condemna ha de tenir alguna pena punible» per a Majorica, declarà el secretari general de CCOO, Josep Benedicto. Tot i sol·licitar la quantitat mencionada, la central coincideix que «el mal fet al sindicat i als treballadors és inquantificable».

Benedicto, Maria Servera i Catalina Ginard oferiren una roda de premsa per donar a conèixer la sentència i les intencions de CCOO, quant al recurs de cassació que presentaran al Tribunal Suprem. Entre altres aspectes, els representants de la central recordaren que en el decurs de les eleccions sindicals, els seus delegats s'havien vist privats de les hores sindicals i de la llibertat d'actuació del sindicat, i que l'empresa no «ens reconeixia com a delegats» de CCOO. Volgueren deixar clar que la intenció de CCOO no és continuar per la via judicial, però «continuarem si Majorica no s'atura de vulnerar els drets de CCOO i dels treballadors». De fet, Benedicto assenyalà que les relacions entre l'empresa i el sindicat «estan congelades, ens hi comunicam per mitjà de sentències que anam guanyant nosaltres».

De fet, el comitè de CCOO no ha volgut arribar a cap acord amb l'empresa i pretén que el protocol que signaren entre aquesta i les administracions es compleixi o, almanco, s'arribi a l'any 2009, quan expira el conveni i, en teoria, l'empresa ha d'haver complert un seguit de condicions. Ahir explicaren que des de CCOO volen arribar a 2009 per veure què passa i no tancar acords previs com han fet les altres parts integrades en la comissió de seguiment del protocol. «Nosaltres volem que es compleixi el protocol», declarà Ginard.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.