cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

CCOO critica el tancament del parc de bombers de Can Picafort

Asseguren que es retrocedeix en la seguretat dels ciutadans

M. NADAL. Comarca.

Després que el Consell de Mallorca exposàs a l'Ajuntament de Santa Margalida la seva intenció de tancar el parc de bombers de Can Picafort per traslladar-ne els funcionaris al nou parc de bombers d'Alcúdia, la Federació de Comissions Obreres de les Balears denuncia aquest fet. Assegura que «en cap moment no s'informà que l'obertura del nou parc de bombers d'Alcúdia venia condicionada pel tancament del de Can Picafort».

Des de CCOO afirmen que aquest nou pas significa «un retrocés en la seguretat dels ciutadans, tant pel temps de resposta en els sinistres com per la desaparició d'un parc que havia de complementar les actuacions d'aquells de nova creació, com ho és el d'Alcúdia.» En aquest aspecte, CCOO afegeix que «els treballadors del parc de Can Picafort no han estat informats de les noves mesures preses pel Consell, que perjudiquen greument els ciutadans dels municipis de Santa Margalida i Muro i les zones turístiques d'aquestes dues poblacions».

D'altra banda, des del sindicat qualifiquen de «temeritat» la mesura, presa pel Consell, de tancar el parc de bombers de Can Picafort per falta de pressupost. Afirmen que «la seguretat dels ciutadans no ha d'estar condicionada per qüestions pressupostàries, ja que la inversió econòmica ha de donar prioritat a la seguretat dels ciutadans davant d'altres de menors».

Des del Consell de Mallorca, explicaren la setmana passada que s'havia decidit tancar el parc de bombers de Can Picafort per la impossibilitat de mantenir oberts alhora el centre de Can Picafort i el d'Alcúdia. Des de la Conselleria d'Interior del Consell de Mallorca, proposaren al batle de Santa Margalida, Martí Torres, destinar la nau on estaven ubicats els bombers de Can Picafort a una brigada de l'Ibanat, que s'encarrega de fer front als focs forestals, si bé l'equip de govern de l'Ajuntament de Santa Margalida encara no ha decidit l'ús definitiu de l'edifici municipal. Una de les possibilitats és que l'equip de batlia destini l'edifici de Can Picafort a la Policia Local.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.