algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

El PP vol que el Consell executi la ronda nord aquesta legislatura

Torres recorda que el trànsit que va a la Serra travessa el nucli urbà

M. RAMIS. Inca.

El Partit Popular d'Inca presentarà una moció per sol·licitar al Consell de Mallorca que inclogui, com a prioritat per a aquesta legislatura, la construcció de la ronda nord de la ciutat. A més, el PP, que governa amb majoria, instarà el Consell perquè aconsegueixi del Ministeri de Foment la gestió per «poder aprovar i licitar diversos prioritaris per a Mallorca, com la ronda nord d'Inca, sense haver d'esperar la programació que en facin des de Madrid».

Des del PP recorden que la ronda nord s'inclogué en el Conveni de carreteres signat el mes de setembre passat entre el Consell de Mallorca i el Ministeri de Foment, en el qual es preveia l'execució de la variant nord en dos trams, en un període estimat de deu anys i amb un pressupost de deu milions d'euros. Tanmateix, des del PP lamenten que «l'execució de la variant nord no entri dins el paquet de projectes prioritaris per a la legislatura actual, i així ens ho han confirmat els responsables polítics del departament d'Obres Públiques del Consell».

El PP considera que aquesta infraestructura «és de primera necessitat a Inca, per aconseguir que els ciutadans tenguin una major qualitat de vida, atès el trànsit que suporten alguns carrers». Així, des d'aquest partit lamenten que «tot i la construcció de la ronda sud durant la legislatura passada, encara sofrim importants problemes derivats del trànsit».

En aquest sentit, el portaveu del PP a Inca, Rafel Torres, manifestà que «per dirigir-se cap a la serra de Tramuntana és necessari passar pel nucli urbà a través de la carretera de Lluc», i assenyalà que «just aquesta via registra una mitjana anual de més de 8.000 vehicles, especialment durant els mesos d'estiu». Així, Rafael Torres manifestà que «aquesta situació fa més necessària que mai l'execució del projecte de construcció de la ronda nord de la ciutat, que permetria treure del centre urbà la major part d'aquests vehicles».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.