nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Ingressa a la presó el jove conductor que protagonitzà una fugida kamikaze

«Melenco» declarà ahir al jutjat que la matinada de la persecució estava sota els efectes de la droga

69266
Melenco, ahir a la seva arribada als jutjats, custodiat per un agent de paisà. | A.S.

J.J. Palma.

Melenco cantà. El jove delinqüent que posà en fora de joc diumenge de matinada la Guàrdia Civil, el Cos Nacional de Policia i la Policia Local de Palma durant una persecució frenètica entre sa Pobla i Inca, ingressà ahir a la presó, després de confessar que anava drogat i que s'havia espantat en el primer control que trobà, perquè el tot terreny que conduïa era robat. Antonio M.F., de 20 anys, robà el Vitara a un resident de Palma i es dirigí cap a Son Banya, on segons el seu propi testimoni comprà cocaïna i heroïna. La consumí i després es dirigí a ca seva, al Port d'Alcúdia. En arribar a sa Pobla trobà un control rutinari de la Guàrdia Civil i va ser llavors que accelerà en i començà la fugida temerària, de nou cap a Palma.

Després de ser detingut el jove passà la nit als calabossos de la comandància palmesana, i després fou interrogat pels agents del Grup de Patrimoni. Se l'acusa dels delictes de danys, resistència, atemptat contra agents de l'autoritat, robatori de vehicle de motor i desobediència. Ja ahir horabaixa, a les quatre i mitja, va ser traslladat als jutjats de la via Alemanya, on va declarar davant el jutge.

Antonio M.F. ja era conflictiu d'adolescent, i la Guàrdia Civil el va detenir nombroses vegades a Alcúdia i Pollença. Quedava en llibertat, a causa de la seva edat, i tornava a delinquir. En aquells anys li imputaren nombrosos furts i robatoris. Ingressà en es Pinaret, a Marratxí, i en fugí. Després complí la majoria d'edat i continuà delinquint amb la mateixa intensitat. O més.

Diumenge de matinada protagonitzà la seva malifeta més sonada: fugí de sa Pobla cap a Palma i mobilitzà tots els efectius de guàrdia. En total, més de 25 dotacions de la Guàrdia Civil, el Cos Nacional de Policia i la Policia Local seguiren la seva «cursa», fins que una furgoneta dels UII (Unitat d'Intervenció Immediata) li tancà el pas al carrer palmesà de Joan Miró i el Vitara xocà amb un arbre. Abans havia col·lidit amb cotxes patrulla, una moto de la Policia i un taxista. Nombrosos conductors i vianants s'hagueren de decantar del seu camí perquè enfilà alguns trams en direcció contrària. Al passeig marítim va estar a punt de passar una desgràcia.

Després de xocar amb un arbre, Melenco quedà entabanat, però es negà a sortir del tot terreny. Dos agents rebentaren els vidres de les finestres i, mentre un el treia del vehicle per la força, un altre llevava les claus del contacte, perquè no intentàs fugir una altra vegada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.