nubes dispersas
  • Màx: 19.43°
  • Mín: 12.82°
15°

Afers Socials farà de Ca ses Monges un centre nocturn per a la gent gran

Can Real serà destinat a la prevenció del deteriorament cognitiu

GUILLEM MAS. Petra.

Una part de l'edifici de Ca ses Monges es convertirà en un centre nocturn per a la gent gran del poble, una mesura que posarà en marxa la Conselleria d'Afers Socials del Govern balear com a solució a l'alt cost que provoquen les residències.

Aquesta iniciativa ha estat confirmada per la consellera Fina Santiago, qui s'ha marcat com objectiu «cobrir les necessitats de la nostra gent gran amb un centre ben dotat de gestió contínua que serà pioner no només a totes les Illes Balears, sinó també a tot l'Estat».

Aquest model de gestió contínua suposa la combinació dels centres de dia i els nocturns per a la gent més necessitada o, en tot cas, afavorir que l'usuari pugui passar unes hores a ca seva tot sabent que, a la nit, tindrà un espai al centre nocturn que estarà molt ben dotat en qüestió de serveis.

Per altra banda, la consellera Santiago confirmà que s'atenia a la Llei de dependència, l'edifici de Can Real serà destinat a la prevenció del deteriorament cognitiu de les persones. És a dir, a Can Real s'hi organitzaran, per exemple, cursos o tallers de memòria i altres activitats per estimular així el funcionament cognitiu.

Santiago, però, recordà que «de cap manera la gent ha d'entendre que llevam el centre de Can Real a la gent gran de Petra perquè les activitats que hi organitzarem seran, precisament, per a les persones majors de la localitat petrera». Així, la consellera ha volgut tranquil·litzar l'associació de la tercera edat de Petra i ha assegurat que seguiran utilitzant l'edifici de Can Real però per a altres usos diferents, a activitats més lúdiques.

Santiago, però, recordà que «no és competència del Govern de les Illes Balears la construcció de centres per a activitats de la gent gran, és competència del Consell de Mallorca ja que l'Ajuntament li hauria de cercar una altra ubicació a allò que volien fer a l'edifici de Can Real».

Per altra banda, apuntà que «la gent ha d'entendre que des de la Conselleria d'Afers Socials no podem destinar cap euro a afers que no siguin de la nostra competència, és com si ara nosaltres volguéssim fer carreteres... Voldríem ajudar, però tot això és competència del Consell de Mallorca».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.