algo de nubes
  • Màx: 11.89°
  • Mín: 7.47°
11°

Un home de 37 anys mor mentre feia busseig en aigües de Calvià

La víctima era amb dos amics a la reserva marina de l'illa del Toro

G.P. Palma.

Un home de 37 anys morí ahir al matí mentre practicava busseig amb botella en aigües de Calvià. El personal d'una ambulància del 061 tractà de reanimar durant més de mitja hora l'esportista, identificat com a Guillermo M.V., i de nacionalitat espanyola, encara que no pogueren fer res per salvar la seva vida. El cadàver va ser traslladat a l'Institut Anatòmic Forense amb l'objectiu de practicar-li l'autòpsia i poder determinar les causes exactes que el dugueren a la mort.

La víctima i dos amics van sortir ahir al matí en una barca des de Port Adriano i es dirigiren a la reserva marina de l'illa del Toro. Una vegada allà, els tres amics començaren a bussejar. Tots ells portaven l'equip adequat i tenien experiència. De fet, un conegut de Guillermo explicà ahir a aquets diari que l'home «solia sortir a bussejar gairebé cada cap de setmana i no sabem què li ha pogut passar».

Pel que sembla, la víctima es va angoixar massa, possiblement per una distracció o un excés de confiança i va quedar sense aire. Llavors, va cercar els seus dos companys per demanar-los ajuda. Tots tres eren a diversos metres de profunditat i, quan tractaven de tornar a la superfície, Guillermo M.V. es va ofegar. Els amics donaren la veu d'alarma i portaren el cos a la barca fins al Port Adriano.

Efectius de la Guàrdia Civil i del 061 es van desplaçar fins a aquell lloc amb celeritat després de rebre la trucada d'auxili, poc abans de les dotze del matí. El bussejador es trobava inconscient i els sanitaris de l'UVI li van practicar maniobres de reanimació. Tanmateix, després de mitja hora, no donà resultat i només pogueren certificar la mort de Guillermo M.

A Port Adriano es van personar familiars i coneguts de la víctima i es van viure moments de molta tensió i confusió, ja que circulaven moltes versions sobre el que havia ocorregut.

Els agents es van entrevistar amb els amics que acompanyaven el bussejador quan morí per tractar d'esbrinar què era el que havia passat i van iniciar una investigació sobre el fet. Els familiars i amics van quedar completament desolats en certificar-se la mort de Guillermo M.V.

Després, el tràgic esdeveniment va ser comunicat al Jutjat d'Instrucció número 6 de Palma, que es trobava en funcions de guàrdia. El jutge va ordenar l'aixecament del cadàver, el qual va ser traslladat a l'Institut Anatòmic Forense en espera de practicar-li l'autòpsia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.