lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Madrid i el Govern Antich donaran impuls al turisme social europeu

Les Balears s'ofereixen per acollir un programa pilot en la pròxima legislatura

Aconseguir un Imserso europeu, on els jubilats dels països de la Unió puguin visitar, a un preu assequible diferents zones turístiques durant la temporada baixa, fins i tot que això s'ampliï a col·lectius amb pocs recursos, és un dels objectius del Govern balear per desestacionalitzar. En aquest sentit, el president de l'Executiu, Francesc Antich, assegurà que es treballa amb el Govern central perquè això sigui possible i que hi ha «una ferma voluntat per part dels que tenen decisió»a dur-ho endavant.

Aquesta podria ser una eina important per mantenir hotels oberts i llocs de feina fora de la temporada alta. Antich explicà que les Illes s'han presentat «voluntàries» per acollir el projecte pilot i que esperen es faci efectiu durant la propera legislatura estatal. «Tenim moltes possibilitats de ser-ho», afirmà durant la roda de premsa que féu a l'envelat promocional de Balears a la plaça de Colón de Madrid.

El Parlament europeu és la institució que ha de donar el seu vistiplau a aquesta iniciativa i ja hi ha acords per extendre el que s'anomena turisme social d'Espanya a tota la UE. «Un dels que més interès ha mostrat és el Govern d'Espanya. El ministre de Treball, Jesús Caldera, ha estat un dels impulsors. Esperem que es passi de les teories a les actuacions concretes», assenyalà Antich. El president destacà la «bona col·laboració» existent entre l'Estat i Balears que s'ha materialitzat amb acords com la firma del conveni de Turespaña per a promoció o el suport a projectes com la reforma integral de la Platja de Palma.

D'altra banda, el conseller de Turisme, Francesc Buils, anunciava una «macrocampanya» publicitària a mitjans de comunicació en el mercat espanyol durant els propers mesos per atreure aquest turista durant la temporada mitjana. Aquest programa respon a la preocupació expressada pel sector, pel fet que la Setmana Santa d'enguany cau més allunyada de la temporada alta, cosa que deixa uns mesos enmig que pensen que seran els «més difícils».

La campanya es realitzarà de manera conjunta amb touroperadors i companyies aèries, per confeccionar paquets de vacances i promocionar-los.

El conseller Buils també volgué destacar la feina realitzada durant aquests dies a Fitur per l'equip de la Conselleria, que ha permès establir, entre d'altres, projectes de cooperació amb països com Polònia o Suïssa. Aquestes iniciatives es podrien concretar en noves rutes aèries que podrien connectar les Illes amb Zurich i Varsòvia, en els propers mesos. Finalment, per reforçar la presència a internet de les quatre illes i posicionar-les millor a la xarxa s'ha arribat també a un acord amb Google.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.