algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El poble commemora el naixement de mossèn Alcover amb una ofrena floral

Ahir es va complir el 146è aniversari de l'arribada al món del lingüísta manacorí

64202
Familiars de mossèn Antoni M. Alcover i representants de l'Ajuntament participaren de l'acte.

Una ofrena floral al monument dedicat a la memòria de mossèn Antoni Maria Alcover a la plaça de Ramon Llull va commemorar el 146è aniversari del naixement del filòleg i lingüista manacorí. Aquest acte institucional va clausurar els actes organitzats en la setmana dedicada a mossèn Alcover i que va comptar amb la ja tradicional Marató de rondalles, en la qual participen personatges del municipi.

El batle Antoni Pastor, la directora de la Fundació Pública Antoni M. Alcover, Magdalena Gelabert; i representants de la família del mossèn van participar de l'acte de l'ofrena floral institucional. Magdalena Gelabert va recordar el naixement del lingüista amb la lectura d'un text de Gabriel Janer Manila, alhora que va repassar la seva trajectòria amb l'elaboració del Diccionari Català-Valencià-Balear i la recopilació de les Rondalles Mallorquines.

El batle Pastor va destacar el gran impuls a la figura de mossèn Alcover que es du a terme en la Fundació Pública Antoni Maria Alcover. A més, va reafirmar la seva defensa i promoció de la llengua catalana «des de la convicció i no perquè avui és un dia assenyalat».

Després dels parlaments, el batle i Maria Andreua Bosch Alcover, familiar de mossèn Alcover, van realitzar l'ofrena floral dipositant dos rams amb la senyera per commemorar l'aniversari del naixement d'Antoni M. Alcover (1862-1932).

Fins ahir mateix, Manacor ha viscut tota una sèrie d'actes dedicats a Antoni Maria Alcover que ja és una cita anual obligada. Amb motiu d'aquesta setmana, s'hi organitzà una vetlada de glosat temàtic sobre mossèn Alcover i les rondalles on hi participaren els glosadors Antoni Llull Carnisser, Antoni Galmés Prim, Antònia Nicolau Pipiu i Xisco Muñoz.

També hi hagué un concert del col·lectiu d'artistes lírics sobre la rondalla Es dos bessons; i la presentació del llibre Tomàs Fortesa i Antoni M. Alcover. Història d'una amistat (1880-1898) de M. Pilar Perea.

El divendres i dissabte passat, a la plaça Ramon Llull, hi tingué lloc la ja tradicional marató de rondalles on hi participaren l'actor Antoni Gomila, el rector de la parròquia de Sant Pau, Josep Adrover; l'esportista i actor Dani Domínguez, el pianista Andreu Riera, el metge Miquel Mestre, l'escriptor Bernat Mayol, els Anegats o el mateix batle de Manacor, Antoni Pastor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.