muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Hisenda i el Síndic Major matisen al jutjat els informes del cas Ajuts

No es pronuncien sobre l'abast penal de les subvencions del Consell

P.C. Palma.

L'Agència Tributària i la Sindicatura de Comptes de Balears matisaren ahir, davant del jutge d'instrucció del cas Ajuts, les presumptes irregularitats comeses per l'anterior equip de govern del Consell de Mallorca en la concessió de subvencions a una desena d'entitats, els seus respectius informes inclosos en el sumari de la causa des de l'any passat.

La inspectora d'Hisenda i el síndic major i president del Tribunal de Comptes, Pere Antoni Mas, explicaren l'abast dels seus informes davant del jutge Pedro Barceló, el fiscal anticorrupció Juan Carrau i els advocats personats, que per primera vegada van poder interrogar-los sobre les seves conclusions.

Segons pogué saber aquest diari, els autors dels informes es limitaren, en la seva compareixença, a ratificar-los, ja que reflecteixen diverses presumptes irregularitats de caràcter administratiu, però sense arribar a pronunciar-se sobre el seu abast penal. En aquest context, la inspectora de l'Agència Tributària citada a declarar va donar compte en 21 folis dels desplaçaments facturats per l'empresa Viatjes Tramuntana l'any 2004, organitzats per algunes de les associacions que estan sent investigades.

A la tècnic d'Hisenda li cridà l'atenció que al costat de l'entitat organitzadora del viatge (Activitats Socioculturals de Mallorca) aparegués, entre parèntesis, el Consell de Mallorca, i es preguntà si hi ha «algun tipus de vinculació».

La Sindicatura de Comptes, per part seva, informà sobre la quantia i gestió de les subvencions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.