cielo claro
  • Màx: 19.47°
  • Mín: 9.02°
19°

Rotger demana la titularitat dels trams urbans de les carreteres al Consell

El batle vol tallar al trànsit Reis Catòlics i projecta fer un bulevard a la carretera d'Alcúdia

 

El batle d'Inca, Pere Rotger, demanarà al Departament de Carreteres del Consell la titularitat de tots els trams urbans de les carreteres que passen per Inca. Rotger vol així guanyar temps per poder dur a terme, el 2009, una intensa remodelació de l'avinguda Reis Catòlics, que vol habilitar per a vianants. A més, vol canviar el traçat de la carretera, que es desplaçaria en un costat i que seguiria el model de la reforma del Born de Palma. «Sabem que aquesta obra no la podrem iniciar abans del 2009 amb ajuda de la Conselleria de Comerç i Indústria, però ara ja podem parlar amb veïns i comerciants per dissenyar aquesta reforma, que podria incloure la tallada al trànsit d'algun dels carrers limítrofs a Reis Catòlics», explicà.

El batle d'Inca també sol·licitarà la titularitat de la resta de traçats urbans, però posarà com a condició que, si aquests trams de vies es converteixen en municipals, ho facin en bon estat. «Hi ha zones, com l'avinguda Jaume I, davant Munper, o la carretera de Lloseta, que pateixen problemes d'il·luminació i de clots. Volem que el Consell ho arregli i després ens lliuri la titularitat per poder planificar projectes de futur, com un bulevard a l'avinguda Jaume I, que ja no faríem en aquesta legislatura», afegí.

Rotger també avançà que l'equip de govern presentarà una moció al proper ple per demanar que el Consell no postergui l'execució de la ronda nord fins a l'any 2012 i que insti el Ministeri de Foment a gestionar l'obra. «Si hem de dependre del Ministeri de Foment, aquesta obra es pot retardar fins a l'any 2016 o més i ens sembla un excés», va dir Rotger.

Actualment, passen pels carrers d'Inca un total de 9.000 vehicles cada dia, que es dirigeixen cap als pobles de Selva, Mancor o Lluc. A l'estiu, aquesta xifra es duplica. «Aquesta ronda està més que justificada i recordam al portaveu del PSOE, Xavier Ramis, que també la va incloure al seu programa electoral», digué, i recordà que a partir d'un trànsit de 8.000 vehicles al dia es considera que una ronda és necessària.

Rotger afegí, a més, que des del PP local es defensà fa anys que la ronda nord era més prioritària que la sud, que executà el Govern la passada legislatura, i que ha tret tot el trànsit que va cap a Alcúdia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.