algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

Calvià titlla Buils d'irresponsable per fer pública la crítica reial al creixement urbà

Turisme respon a l'equip de govern de Carlos Delgado que el rei féu el comentari en públic

L'Ajuntament de Calvià ha qualificat d'irresponsable l'actitud del conseller de Turisme, Francesc Buils, per haver reproduït el comentari del rei Joan Carles dient als responsables del municipi presents a la fira de Madrid que no creixessin més, urbanísticament. En vista d'aquestes acusacions, la Conselleria de Turisme només recorda que el monarca parlà en públic en tot moment i que les persones que eren a prop seu i de la resta d'autoritats, podien escoltar aquestes observacions i totes les que va fer Joan Carles durant la seva visita a l'estand de les Balears. Durant la passejada, els reis anaren en tot moment escortats per fotògrafs, periodistes i curiosos.

En qualsevol cas, l'equip de govern de Calvià, liderat per Carlos Delgado, manifesta en un comunicat el seu «rebuig més absolut» de l'actuació de Buils, per haver repetit unes declaracions «suposadament» del rei, que no beneficien «en res el principal municipi turístic de l'Illa», i consideren que ha actuat d'una manera «sectària». Tot i posar en dubte la veracitat d'aquestes paraules, des de Calvià volen aclarir que la seva situació urbanística ve marcada pels plans «hiperdesenvolupistes» impulsats pel PSOE, que hi governà fins l'any 2003. A més, defensen que amb l'entrada del PP a l'Ajuntament només s'ha actuat urbanísticament per dotar el municipi d'infraestructures.

Com si el comentari hagués estat fet per l'actual conseller de Turisme, el Consistori calvianer recorda a Buils que el sòl urbà de Calvià no ha crescut des de 1997 i que durant els darrers quatre anys, entre les mesures empreses pel Consistori hi ha l'adquisició de la finca de Galatzó, que ha suposat que un 10 per cent del territori del municipi sigui de titularitat pública (14 milions de metres quadrats). L'exconseller de Turisme amb el Govern del PP, Joan Flaquer, no concedí tanta de rellevància a aquestes declaracions i considerà que el missatge de «no créixer» està «arrelat en tota la societat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.