nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Herrán declara com a presumpte coautor d'un delicte de blanqueig

El notari compareix davant el jutge del cas Llampec i Anticorrupció

El notari i exsecretari general del PP Alberto Herrán va comparèixer ahir davant del jutge d'instrucció de l'operació Llampec, Antoni Garcias, i el fiscal anticorrupció Juan Carrau, en qualitat d'imputat en una de les peces separades de la causa oberta des del mes d'abril passat. Herrán, defensat per l'advocat i exfiscal Ignacio Peláez, està imputat per la presumpta comissió d'un delicte de blanqueig de capital. Exercint les seves funcions professionals de notari, va donar fe pública a una sèrie d'adquisicions de societats i béns immobles realitzades pel ciutadà britànic Peter Brian Bradley, també incriminat en la causa.

Anticorrupció investiga aquestes operacions en el marc de l'operació Llampec, que va començar, precisament, amb l'escorcoll del bufet d'advocats Feliu i de la notaria d'Alberto Herrán i Àlvaro Delgado. Fonts properes al cas van comentar a aquest diari que Herrán havia defensat la seva actuació professional en les operacions realitzades per Bradley a Mallorca, un acabalat empresari que resideix al Regne Unit.En aquest context, va insistir que va complir amb tots els requisits en tractar-se d'operacions realitzades per societats espanyoles, concretament Bel-Brogit S.L. No obstant això, el Ministeri Fiscal maneja una sèrie de dades i informes de l'Agència Tributària que, pel que sembla, confirmarien diverses irregularitats fiscals en aquestes operacions. El fiscal, en tot cas, sosté que les societats són estrangeres, i no espanyoles, la qual cosa implica un règim tributari diferent. Ahir, així mateix, va prestar declaració Alejandro Feliu, defensat pel lletrat Juan Luis Matas, qui també va aportar dades i informes que provarien la legalitat de la seva actuació professional en els negocis de Bradley a Mallorca.

L'advocat només va admetre la firma d'una escriptura de compravenda actuant en nom de Bel-Brogit. L'altra societat investigada és Acantus de Bari S.L. D'altra banda, ahir també estava citat en qualitat de testimoni l'advocat madrileny D.P., però la seva declaració va ser suspesa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.