algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

El Consell anuncia el tancament immediat del parc de bombers

Proposa dur el servei a Alcúdia i que quedi una brigada de l'Ibanat

E.B/M.N. Santa Margalida

El Consell de Mallorca tancarà, de manera definitiva, el parc de bombers de Can Picafort i traslladarà tot el seu personal al parc d'Alcúdia, construït fa un any i que es convertirà en el parc de bombers de referència per a la zona nord de Mallorca.

Així ho comunicà ahir el conseller d'Interior del Consell, Joan Lladó, al batle de Santa Margalida, Martí Cifre, en una reunió en la qual també eren presents el director insular d'Emergències, Miquel Àngel Sureda; el delegat municipal de Can Picafort, Bernat Amengual, i el director general de l'Ibanat, Domingo Bonnín.

El parc de bombers de Can Picafort revertirà així a l'Ajuntament, que podrà destinar-lo a altres usos. La proposta de Lladó implica que el Consistori i l'Ibanat arribin a un acord paral·lel, per crear allà una base de la brigada d'extinció d'incendis forestals de l'Ibanat, que fins ara disposa just de quatre bases a l'Illa, més concretament a Palma, Inca, Artà i Andratx.

Des de la institució insular, tant el conseller Joan Lladó com el director insular, Miquel Àngel Sureda, explicaven ahir que resultava del tot «inviable» mantenir oberts dos parcs tan pròxims a la zona nord, i han optat per prioritzar el d'Alcúdia (inaugurat l'any passat), per la seva ubicació geogràfica estratègica i partint de diferents informes tècnics.

Així mateix, Miquel Àngel Sureda explicà que «el parc d'Alcúdia es troba només a 9 quilòmetres del de Can Picafort». «El temps de resposta per a la comarca serà millor, ja que està connectat amb carreteres molt bones», afegí. El director insular assenyalà que «tenint en compte que a Alcúdia hi ha les instal·lacions de gas propà i el port comercial, pensam que és la ubicació millor, i així es pot veure en l'estadística de sinistralitat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.