algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Un miler d'escolars reclama la fi de la violència

La tradicional jornada estudiantil va transcórrer sota el lema «Respecte per conviure en pau»

MARIA QUES. Palma.

Un miler d'estudiants de més de 20 centres educatius de Palma omplí els carrers del centre de la ciutat exigint «Respecte per conviure en pau», un tema de màxima vigència per tots els residents a Balears, una de les comunitats amb major presència de nouvinguts. Aquest fou el lema principal de la tradicional Diada escolar de la no-violència i la pau, que es dugué a terme per commemorar el dia de la mort de Mahatma Gandhi, ara fa 60 anys. Des de fa 30 anys, la jornada està organitzada per l'entitat Drets Humans de Mallorca, que presideix Bernat Vicens, qui recordà que aquesta celebració la creà, ara fa 45 anys, l'escriptor, pedagog, pacifista i filòsof mallorquí Llorenç Vidal.

Per Vicens, aquesta celebració «està més viva que mai, perquè al món hi continua havent situacions de guerra i violència». Els diferents grups participants en la jornada, alumnes de 5è i 6è de Primària d'escoles públiques i concertades, es concentraren sobre les deu del matí a la plaça d'Espanya. Des d'allà, travessant el carrer dels Oms, la Rambla i Unió, es dirigiren, sempre amb música i xiulets, al passeig del Born, on se'ls uní la consellera d'Educació, Bàrbara Galmés.

I fou en un escenari instal·lat en el passeig del Born on es varen lliurar els reconeixements a les persones i entitats que destacaren al llarg de l'any passat per la seva entrega a les causes de l'educació de la pau i la no-violència. Enguany, els guardons varen recaure en el col·legi Sant Rafel de Palma per la seva compromesa trajectòria dins de la realització d'aquesta jornada; en el fotògraf Toni Bonet, pel seu compromís amb les causes de drets humans, i en el grup de mediadors interculturals de la barriada de Son Gotleu.

També es va reconèixer la tasca de Carlos Cristos, metge compromès amb la vida i l'esperança demostrat en el documental Les ales de la vida, i del desaparegut Antoni Roig, d'Al Mayurqa, per la seva tasca amb la plataforma Salvem la Real. Així mateix es va lliurar un guardó a 21 alumnes que foren triats pels seus propis companys per ser aquells que millor representen els valors de la convivència i el respecte. Per part seva, la consellera d'Educació recordà que «l'escola és fonamental a l'hora de conscienciar els infants de la necessitat de viure en pau i resoldre els conflictes pacíficament».L'acte finalitzà amb la lectura del manifest i una amollada de coloms.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.