algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El Govern del PP finançà un club social amb doblers destinats a la dependència

Indignació entre els majors de la localitat, que han de tornar la clau del centre de Can Real

69046
Dia de la inauguració del nou centre social, a la qual assistir Rosa Puig.

El Govern del PP va obrir el centre social Can Real a Petra el mes d'abril de 2007 amb doblers destinats a la dependència. Així ho assegura la consellera d'Afers Socials del Govern balear, Josefina Santiago, que defensa que es va fer un ús irregular d'aquesta partida. Ara el Govern anuncia que aquest edifici passarà a ser un centre pioner per a la prevenció de la dependència. Les víctimes han estat les persones majors de Petra, que s'han vist obligades a tornar al Govern les claus d'aquest centre. La gent gran no vol ficar-se en baralles polítiques ni es mostra a favor d'un o de l'altre, però s'ha sentit «enganada». «Han jugat amb nosaltres, han fet molta comèdia i això no es fa amb els majors». Aquest és el sentiment generalitzat.

El president de l'Associació de la Tercera Edat Verge de Bonany, Gabriel Martorell, va explicar que «ens sentim enganats, i el poble també». Així, explica com s'havien desenvolupat els esdeveniments. «A Petra hi ha dues associacions i cada una té la seva seu. Abans de les eleccions, el Govern ens va convocar a una reunió a la qual assistí el batle de Petra. Fórem convidats a ajuntar-nos les dues associacions i ens oferiren un local com a club social. El batle va oferir un solar, però el Govern va preferir comprar una casa al centre i fer-hi una reforma».

Martorell afegí que «llavors ens demanaren com la volíem i nosaltres diguérem que allò que ens interessava sobretot era una sala gran i sense escalons, com també banys adaptats. Quan vàrem visitar les obres vàrem veure que no era així com n'havíem parlat en el principi. Rosa Puig les va visitar, li exposàrem la nostra opinió i ella ens va dir que ho arreglarien». L'11 d'abril de 2007 Rosa Puig obria aquest centre i el presentava com el club social de la tercera edat. Cal recordar que s'inaugurava enmig de les crítiques de l'Ajuntament. El Govern va comprar aquest edifici per 415.000 euros i hi va fer una inversió de 900.000 euros.

El president de l'associació deia que «amb el canvi de Govern va venir a visitar-nos un senyor amb un arquitecte i ens varen dir que això no estava fet per a la tercera edat. També ens digueren que si volíem pagar un lloguer de 3.000 euros mensuals seria nostre. Després tornaren a finals d'any i ens digueren que havíem de tornar-ne les claus. Despús-ahir ens hi pengen un rètol anunciant un centre per al servei de promoció de l'autonomia i prevenció de la dependència. Nosaltres, fins ara, l'hem utilitzat i hi hem fet xocolatades i bunyolades».

La consellera va assenyalar que «és normal que el col·lectiu estigui molest perquè els han enganat. Nosaltres, tota la documentació que tenim d'aquest centre és que és per a la dependència. El problema és que l'anterior executiu hi va fer una inversió important i els doblers es justificaren a Madrid com atenció a la dependència, tot i que a aquests majors se'ls ha venut com un club social. Encara que no hi hagi la documentació, tenim constància que a l'obertura es va presentar com a tal. Nosaltres no podem emprar doblers per fer clubs socials». Santiago afegí, finalment, que «aquest centre nou que es farà, a més, serà destinat a la gent gran que no tingui problemes de dependència. Es tracta de prevenir aquesta situació. És un centre que serà pioner a tot Mallorca i fins i tot a bona part de la Península. S'hi faran tallers», afirmà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.