algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Vint militars polonesos moren en estavellar-se un avió de transport

Varsòvia obre una investigació per aclarir el greu i històric accident

Polònia està commocionada pel pitjor accident militar aeri de la història del país.Dimecres a la nit, un avió de transport de fabricació espanyola va caure, amb el resultat de 20 persones mortes: els quatre tripulants i els 16 passatgers.

El Govern de Varsòvia ja ha iniciat una investigació per aclarir les causes del tràgic esdeveniment, encara que la comissió encarregada de desenvolupar aquests treballs es torbarà previsiblement alguns dies a oferir-ne l'informe preliminar.L'aeronau CASA C-295, un tipus d'avió reconegut internacionalment per la seva seguretat, s'estavellà en una zona boscosa dimecres a la nit, mentre s'acostava a l'aeroport militar de Miroslawiec, al nord de Polònia.

El Servei de Socorristes assenyalà que l'avió havia caigut des d'una altitud d'entre 200 i 800 metres de l'aeròdrom, quan es disposava ja per a l'aterratge, segons dades de l'agència russa RIA-Novosti recollides per Europa Press. En el seu descens, l'aparell es va incendiar.En el sinistre hi moriren els quatre tripulants i els 16 passatgers, entre els quals es trobaven un general de la força aèria i el comandant de la base, que tornaven de participar precisament en una conferència sobre seguretat aèria.

L'avió sinistrat era un CASA C-295 de fabricació espanyola. Es tracta d'un tipus d'aeronau de doble motor d'ús militar que permet transportar càrregues feixugues a velocitats superiors, fins a un màxim de 480 km/h. El seu pes màxim d'enlairament és de 23.500 quilograms.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.