algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

L'Ajuntament iniciarà a finals de mes la reforma de les Escolàpies

Les obres suposen duplicar la superfície actual de la biblioteca

Ll. GARCIA / M. JOY. Sóller
L'Ajuntament iniciarà, en les properes setmanes, les obres per remodelar l'antic edifici de les Escolàpies, a fi de duplicar-hi la superfície destinada a la biblioteca municipal, adequar les dependències de l'escola de música i sanejar totalment el casal, començant per renovar-ne la teulada.L'antic edifici religiós, que acollí durant anys el centre sanitari de Sóller, s'adequarà així a les necessitats de les gairebé vint entitats culturals que ara en fan ús, a més de serveis propis de la Sala.

Segons explicà el batle, Guillem Bernat "que presentà el projecte amb el tinent de batle, Josep Lluís Colom, i amb el regidor de Béns i Serveis, Antoni Femenias" la reforma separarà de fet l'edifici en dos blocs, un dels quals serà de manera exclusiva per a ús municipal. A més, la biblioteca s'adaptarà per complir la normativa d'accessibilitat. Així, s'hi instal·larà un ascensor exterior i es crearà una sala nova per a la banda de música, que actualment ha d'anar a assajar a un altre local.

Bernat admet que el pressupost no permetrà una reforma integral de l'edifici, però sí millorar molt les condicions actuals per als usuaris i també la seguretat i la conservació de l'immoble. Unes dependències de la quarta planta també es destinaran a acollir l'arxiu municipal, encara que només hi anirà «l'arxiu administratiu», «per seguretat», mentre que l'arxiu històric quedarà de moment a les cases de la vila.

De totes les obres que s'han de dur a terme al casal municipal, Bernat destacà les de la biblioteca, ja que suposaran duplicar-ne la superfície actual, amb més de 175 metres quadrats. A més, en un futur encara es preveu ampliar aquest espai amb una nova sala de 90 metres quadrats per a consultes d'internet, encara que aquesta ampliació es realitzarà en una segona fase. A més, la biblioteca experimentarà canvis importants en els seus accessos.

Quant als espais detinats a l'escola de música, també s'adequaran a les necessitats, encara que alguns simplement es netejaran. Entre les millores més destacables s'ha d'esmentar la creació d'una sala d'assaig de 85 metres quadrats. També es milloren els espais destinats a altres grups, com són l'agrupacióp folklòrica Estol de Tramuntana, el taller de restauració o els espais per als joves que assagen música roc, aquests darrers insonoritzats. Per engegar el projecte, l'Ajuntament té un ajustat pressupost de 600.000 euros, que aporta el Govern balear per mitjà de la Conselleria de Comerç i Indústria i amb càrrec a fons europeus.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.