muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

PP i Pacte escenifiquen desacords en territori però continuen pactant

Hi haurà esmena conjunta per protegir cala Blanca i cala Marçal

Res és el que sembla. El president del Govern, Francesc Antich, i dos destacats dirigents del PP, Mabel Cabrer i Miquel Ramis, es llançaren ahir públicament retrets sobre les mesures de protecció territorial que ja s'han començat a aprovar a les principals institucions de les Illes. Hores després, pactaren esmenes conjuntes per ampliar la llei proteccionista que tramita el Parlament.

De fet, la situació que es visqué ahir venia provocada per la intervenció que protagonitzà el portaveu del PP al Consell, Jaume Font, en el debat de política insular. Tot i que els populars havien votat a favor d'una part de la moratòria aprovada pel Consell i just votaren en contra que s'aturàs la urbanització del Guix, en el debat Font carregà contra el Govern insular per aquesta mesura, els titllà de «radicals», advertí que posaven en risc la seguretat jurídica i qualificà la seva gestió de «nefasta» i d'estar basada en l'«urbanisme a la carta».

Ahir al matí, Ramis afegia que no s'havia d'escenificar cap trencament entre el PP i el Pacte perquè no hi havia cap acord previ i, a més, afirmava que el Consell no fa política territorial sinó «favors», «posa el dit damunt el mapa i el PP no hi està d'acord».

A la mateixa hora, el president del Govern, Francesc Antich, es mostrava «molt sosprès» pel que considerà un canvi de posicionament del PP respecte a les mesures de protecció territorial.

«Trob que passen -el PP- molt ràpid d'estar darrere de les pancartes a no voler protegir», afirmà Antich qui, malgrat tot, no volgué donar per trencat el procés de negociació amb el PP i, fins i tot, apuntà que ell o el conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori s'hauran de reunir amb la presidenta del PP, Rosa Estaràs, o amb algun altre dirigent conservador per intentar tancar un acord en aquest camp abans de les eleccions generals.

«Faré tots els esforços amb l'interès que hi pugui haver un gran pacte en matèria territorial», recalcà el president, qui espera que la proximitat de les eleccions general no inciti «decisions rares del PP».

Hores després, la dirigent popular Mabel Cabrer i el director general d'Ordenació del Territori, Bernat Aguiló, es reunien i pactaven les esmenes conjuntes perquè la llei territorial inclogui la protecció total de cala Blanca (Andratx) i cala Marçal (Felanitx) i la millora de la delimitació de Muleta (Sóller) i Monport (Andratx).

«Amb les esmenes que presentarem s'evitaran aquests interessos ocults i aquest urbanisme a la carta que aparentment semblava que existia», assegurà Cabrer, qui recalcà que ara es dóna més «seguretat jurídica». Abans d'entrar, havia parlat d'«urbanisme a la carta». Després, just mantenia que farà esmenes en contra del Consorci previst a Eivissa per traslladar els aprofitaments urbanístics de zones protegides a altres bandes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.