cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

El GOB creu «vergonyós» que el Govern no reguli l'«allau» de parcs solars en sòl rústic

Els ecologistes avisen que se'n pot potenciar la instal·lació sense haver de «destrossar» el camp

Q.T. Palma.

La implantació de centrals d'energia solar continua envoltada de polèmica. El grup ecologista GOB considerà ahir «vergonyós» que la Direcció General d'Energia continuï sense impulsar una regulació específica per a la implantació de les energies renovables i advertí que es pot apostar per la instal·lació de parcs solars sense «necessitat de destrossar el sòl rústic». Des de 2006, el Govern i els consells han autoritzat 18 instal·lacions solars a les Illes, totes en rústic.

L'entitat recordà al Govern que ha de regular la situació per evitar l'ocupació indiscriminada de sòl rústic d'aquest tipus d'instal·lacions i li va retreure que nou mesos després de prendre possessió «encara» no tengui cap planificació de les ubicacions ni hagi fet «cap intent per regular l'allau de parcs fotovoltaics» en rústic.

«Sembla que l'únic objectiu sigui poder dir que han instal·lat més megawatts renovables que el seus antecessors en el càrrec i no posar traves als promotors, pagant el preu que s'hagi de pagar de consum del territori», criticaren els ecologistes en un comunicat. «El Govern pot i ha de regular millor les ubicacions d'aquestes instal·lacions. No hi ha necessitat de destrossar el sòl rústic per apostar per les renovables», recalcaren.

El GOB diu que mentre que a Balears es continuen donant totes les facilitats per envair el sòl rústic i no es facilita l'ocupació de superfícies ja ocupades o d'espais degradats, en altres comunitats s'aposta per situar plaques a les teulades dels polígons industrials o es plantegen hortes solars als terrats de les comunitats de veïns.

L'entitat exigeix una actuació coordinada entre la Conselleria d'Indústria i Energia i la de Medi Ambient, com també amb els ajuntaments i els consells per establir criteris que regeixin la planificació d'aquestes infraestructures i assegurar que les energies renovables es converteixin en una alternativa real.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.