algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
22°

Costes impedeix que es faci una gran plaça en la reforma de Cala Estància

Cort aprova de forma definitiva el pla especial per remodelar el barri, que s'iniciarà enguany

El Pla especial de reforma interior de Cala Estància ja té llum verda. L'Àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma aprovà ahir el projecte per començar a executar la rehabilitació d'aquest barri, una proposta que des de 2005 estava pendent d'aconseguir l'aprovació final.

Entre les modificacions «substancials» a què s'ha vist sotmès aquest Pla especial des de la seva tramitació inicial, el 2002, destaquen l'augment d'11.769 metres quadrats dels espais lliures públics (el 89%), la disminució del trànsit i de la contaminació atmosfèrica i acústica, com també un increment de la vegetació de la zona. Així ho concretà el tècnic d'Urbanisme de Cort, Manuel Cabellos. Afegí que tot i que Cala Estància ha guanyat terreny en espais comuns, la superfície prevista per a zones públiques en aquest barri no és la que el Consistori hauria desitjat. Amb el nou pla es perdran entre 7.000 i 10.000 metres quadrats d'entorn lliure que havien de ser destinats a la construcció d'una gran plaça que finalment no es podrà fer. «Es tractava de l'espai lliure més gran de tota la zona», remarcà Cabellos. La plaça estava prevista al carrer Virgili de Cala Estància, just devora de la platja del port, en ple domini públic maritimoterrestre, propietat del Ministeri de Medi Ambient.

Per aquest motiu, la Direcció General de Costes del Govern central emeté un informe desfavorable a la ubicació de la plaça en aquest indret, tot al·legant que el domini públic estatal no pot ser ocupat malgrat que la finalitat darrera sigui per ser utilitzat, precisament, com a espai públic. Aquest pla de reforma pretenia crear un espai lliure públic davant de la mar.

Es tracta d'un pla que pretén redissenyar de manera global l'esquema circulatori de tota la zona (tant en els espais que afecten els vianants com el trànsit rodat). La reforma d'aquest barri també preveu actuacions concretes, com el disseny de la primera línia costanera que connectarà amb el front marítim i les zones limítrofes amb la idea de millorar tota la façana marítima que comprèn aquest entorn. Per això també s'habilitarà un espai per als vianants (amb la transformació com a eix per als ciutadans ubicat al carrer Bellamar). Han treballat en aquest pla especial, Bernardí Isern, Tomeu Riutort i Fernando Diez.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.