nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 12.82°
17°

Treballadors de la nova residència alerten de problemes organitzatius

El Govern diu que no hi ha indicis per rescindir-ne el contracte

La manca de direcció que pateix des de fa una setmana la residència de Crist Rei continua generant queixes per part dels treballadors del centre, que lamenten l'obscurantisme de l'empresa amb la plantilla, integrada per unes 50 persones. En els darrers dies, alguns treballadors que s'han posat en contacte amb aquest diari han denunciat, a més, problemes organitzatius interns que, asseguren, estan provocant manca de material per atendre correctament alguns pacients.

Tot i les queixes, la Conselleria de Benestar Social del Govern, de qui depèn el contracte amb l'empresa concessionària ASER que gestiona un 60% de places públiques i un 40% de places privades, no ha trobat fins ara, tanmateix, indicis per rescindir el contracte de gestió, que té una vigència de 30 anys.

Des de la Conselleria s'informà que el departament de Benestar Social del Consell hi ha realitzat algunes inspeccions i la mateixa consellera, Fina Santiago, assegurà que, tot i que la rescissió del contracte «no és possible perquè no s'han detectat incompliments greus, de moment tampoc no s'autoritzarà l'entrada de nous usuaris públics a aquesta residència». Cal recordar que, des del mes de setembre passat, el Govern hi restringí l'entrada d'usuaris, ja que detectà que l'edifici no disposava del final d'obra de l'Ajuntament i el seu subministrament elèctric depenia d'un comptador d'obra. Fa un parell de setmanes l'Ajuntament atorgà el final d'obra d'aquest edifici amb els informes tècnics favorables. Llavors el PSOE alertà de la manca de personal que patia aquesta residència i, dies més tard, dimití una directora nova que hi havia entrat feia un mes.

«Des de la Conselleria ens hem reunit periòdicament amb els responsables d'aquest centre. Està clar que no podem estar 24 hores vigilant aquesta residència, que es regeix per un model de gestió privat que vam heretar de la legislatura passada i que ens està generant problemes», va concloure Santiago, qui assegurà que la residència d'Inca «és un exemple que la gestió privada duu problemes».La consellera descarta per complet, a més, adoptar mesures dràstiques com ara treure els usuaris del centre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.