cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
17°

Dos testimonis mallorquins, claus en el nou judici per la mort d'Stefanie

Un capità de la Guàrdia Civil i un forense de Palma declararan el 7 de febrer per l'assassinat

87034
El capità de la Guàrdia Civil de Palma que va investigar durant mesos el crim de l'adolescent.

J.J. Palma.

El tribunal de Wüppertal, a Alemanya, farà en la primera setmana de febrer el nou judici contra el presumpte assassí de l'adolescent Stefanie Rüggeberg, el 2002 en l'Arenal. El primer judici acabà amb la condemna de Thorsten T., l'únic sospitós, però al final es declarà nul perquè s'aconseguí la confessió del processat amb un ardit il·legal. La Polizei havia introduït a la cel·la amb Thorsten un agent infiltrat, que li tragué tota la informació necessària per condemnar-lo. L'abril de 2006 les proves contra l'alemany foren suficients perquè el tribunal el condemnàs a 9 anys i mig de presó. Tanmateix, una maniobra hàbil de l'advocat va fer que els jutges deixassin en quarantena la pena, mentre deliberaven si el judici i les proves aportades s'ajustaven a la legalitat a Alemanya.

La conclusió fou que la Policia s'excedí en posar un talp a la presó i s'ordenà repetir el judici. Els testimonis seran pràcticament els mateixos que el 2006, però no es tindrà en compte la seva confessió. El capità Bartolomé del Amor, cap de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Palma, ha estat citat el 7 de febrer, igual com el forense mallorquí Julio López Bermejo. El primer fou el responsable de la investigació que permeté determinar que Thorsten era l'assassí i possible violador. El segon fou el responsable de l'examen forense a les restes aparegudes en la finca de Son Verí Dalt, a Llucmajor, que resultaren ser d'Stefi. Una dada que cridà l'atenció fou que el cadàver duia uns calçons de pijama, i no quadrava perquè suposadament la menor desaparegué després d'una festa nocturna.

El trencaclosques es completà quan es descobrí que l'adolescent sí tornà a casa seva aquella nit. De fet, fou atacada a la seva casa del carrer sant Bartomeu número 8. Segons confessà Thorsten al seu amic de cel·la, el que en realitat era un policia encobert, aquella nit tractà de mantenir relacions sexuals amb ella i com que es resistí, la copejà i caigué malament, morint a continuació. Després ell, espantat, traslladà el cos a la finca i l'ocultà amb els arbusts.

La Guàrdia Civil no es creu aquesta versió i creu que Thorsten violà i assassinà l'adolescent. Ambdós compartien casa perquè la mare d'Stefi li havia llogat una habitació, però l'alemany mai no despertà les sospites. El processat participà en tots els operatius de recerca, penjà cartells i fou el primer que es va oferir per cercar-la. La seva actitud canvià quan aparegué el cos, el setembre de 2002. L'endemà marxà precipitadament de Mallorca i fou llavors quan totes les sospites van recaure sobre ell. Es va emetre una ordre internacional de detenció i fou arrestat mesos després.

Oficialment negà qualsevol relació amb la mort de la menor, però les proves apuntaven clarament a ell i fou empresonat. La confessió a la presó la va fer sense saber que parlava amb un policia i aquest detall li ha costat que el judici s'hagi de repetir. Un detall clau contra Thorsten fou la declaració d'un farmacèutic de l'Arenal que recordà que ell havia comprat cloroform poc abans de la desaparició de la jove. Els investigadors creuen que l'alemany ho tenia tot previst i que pretenia adormir la jove per poder abusar sexualment d'ella.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.