algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Lladó afirma que ZP tindria molt «difícil» aconseguir el vot d'Unitat

ERC ratifica amb un suport del 80% l'entrada a la coalició

El president d'Esquerra a Balears, Joan Lladó, va assegurar ahir que Rodríguez Zapatero, candidat del PSOE a les generals, tindria «molt difícil» aconseguir el suport d'un possible diputat de la coalició nacionalista Unitat per les Illes Balears i que el presidenciable per part del PP, Mariano Rajoy, ho té «impossible, tal com estan les coses».

Així ho explicà Lladó després de l'Assemblea d'Esquerra, en la qual es va ratificar amb un suport del 80 per cent la decisió d'integrar-se dins Unitat i es van escollir els representants que formaran part de les llistes. Lladó va explicar que «si uns no avancen cap a l'Estat federal (PP) i d'altres no són creïbles (PSOE), difícilment no donarem suport a cap dels dos». Pel líder d'ERC a les Illes, l'«única» possibilitat que Zapatero disposàs del suport d'Unitat en la seva investidura «seria que es comprometés públicament a millorar les competències, encara que -va advertir- no seria creïble després del que s'ha vist en aquesta legislatura».

Segons va dir, el Govern de Zapatero ha incomplert la seva promesa de publicar les balances fiscals de les autonomies i Rajoy representa l'«espanyolisme ranci». Per això, va negar que existissin posicions contraposades dins de la coalició quant al possible suport a un govern del PP, ja que «és un supòsit tan remot com que Rajoy mostri la seva disposició a un canvi» en el model de finançament i en la forma d'Estat». «No es pot demanar la lluna en un covo», va dir. En qualsevol cas, va subratllar que hauran de ser els candidats els que donin suport al programa d'Unitat en cas que vulguin disposar del seu vot i no al revés.

La contribució d'Esquerra a la candidatura d'Unitat serà Helena Inglada en la llista del Senat -al costat de Jaume Sansó d'Entesa-, Catalina Torres com a número tres en la llista del Congrés, Natxo Knörr al novè lloc, Esperança Mateu com a número dotze i Miquel Àngel Muñoz tancarà la llista amb el lloc catorze.

Inglada, de 39 anys, i arqueòloga de professió és membre de l'executiva del partit des de 2004, com a secretària de Política Cultural i de Patrimoni. Segons afirmà que «en vista que el programa de Rajoy és antagònic i Zapatero no ha complit les seves promeses, si la nostra coalició és decisiva, el PSOE haurà d'acceptar les nostres propostes programàtiques».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.