algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Afers Socials destina 16 milions a residències, cooperació i menors

El Govern presentarà a final de mes el pla director de cooperació

El Consell de Govern autoritzà ahir a la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració una despesa de devers 16 milions d'euros per a diferents projectes socials i de cooperació. La partida es repartirà en 6'5 milions d'euros per a residències de gent gran i dependents, 4'6 per a l'Agència de Cooperació de les Balears, i 4'8 per a la fundació que gestiona els centres de menors infractors.

Segons explicà ahir la consellera Fina Santiago després de la reunió de l'Executiu, amb els recursos destinats a les residències s'ha d'afrontar el deute pendent de la construcció de diferents centres durant la legislatura passada, i també els costs per posar-los en marxa, perquè molts encara estan pendents de permisos i llicències. Les partides es gestionaran entre els consorcis de recursos sociosanitaris i assistencials de cada illa.

Quant a l'Agència de Cooperació, els 4'6 milions que rebrà es repartiran entre cooperants de les Balears en tres àmbits prioritaris: els que treballen en països amb un baix índex de desenvolupament (fonamentalment de l'Àfrica subsahariana); els que realitzen projectes on es genera immigració cap a les Balears; i els que es troben en països tradicionalment vinculats a les Illes en matèria de cooperació, com el Senegal, Perú, Ruanda o el Burundi.

La consellera explicà ahir que aquestes subvencions s'ajustaran als objectius que planteja el nou pla director de cooperació al desenvolupament, que el seu departament té previst presentar al Parlament a finals de mes.

D'altra banda, la Fundació Estel rebrà 4'8 milions per al manteniment i el funcionament dels centres per a menors infractors des Pinaret i des Fusteret. D'aquesta manera, s'incrementa en 800.000 euros la seva dotació econòmica respecte del pressupost de l'any passat, que segons Santiago presentava dèficits estructurals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.