algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Estaràs veu ara «moltes incògnites» en les normes de protecció del territori

El PP proposarà al Govern que subvencioni les hipoteques als col·lectius amb menys recursos

LL. P. Palma.
Una vegada que es van fent realitat les diferents lleis i normes cautelars de protecció del territori impulsades pel Pacte des del Govern i el Consell de Mallorca, el Partit Popular comença a canviar la seva actitud inicial de suport total. Després que dilluns passat els populars s'abstinguessin en la moratòria aprovada pel Consell i només donassin suport a la protecció de les zones proposades per ells mateixos, la presidenta del partit, Rosa Estaràs, manifestà ahir que veu «moltes d'incògnites» sobre tota aquesta normativa que s'està impulsant. En aquest sentit, expressà la seva confiança que «s'aclareixin» durant la seva tramitació perquè quedi clar que no creen «inseguretat jurídica», ja que aquesta és «igual a corrupció».

No obstant això, Estaràs bravejà que gràcies a la «pressió» del PP, el Consell «ha vetlat per l'interès general», i ha protegit cautelarment cala Blanca, cala Marçal i el Pujol "les propostes seves", i revelà que per aquest motiu el seu grup ha retirat del Parlament la proposta per incloure aquests indrets en la llei de mesures urgents del Govern.

D'altra banda, després de presidir unes jornades parlamentàries del grup popular, Estaràs va anunciar que proposarà al Govern que subvencioni els tipus d'interès de les hipoteques als col·lectius que disposen de menys ingressos, els més desafavorits, com els joves, els discapacitats i les famílies amb rendes més baixes. Aquesta proposició la presentarà el PP dins un text alternatiu a la llei de mesures urgents relatives a l'habitatge, impulsada per l'Executiu autonòmic, i que ja està pendent de la seva tramitació a la Cambra.

Estaràs explicà la proposta dins un paquet d'iniciatives que el seu grup plantejarà durant el proper període de sessions "comença per febrer", que se centraran en la situació econòmica actual, i a la qual s'afegiran temes com el transport aeri, el finançament ferroviari o la inseguretat ciutadana.

Compartint així estratègia amb el PP estatal amb vista a les eleccions generals, Estaràs va sostenir ahir que la preocupació principal dels ciutadans de les Illes és la situació econòmica, «perquè allò indispensable és viure amb qualitat». Per això, instarà el Govern a explicar el seu «pla de xoc» per fer front a aquesta situació.

Pel que fa a la llei de l'habitatge, la presidenta dels populars de les Illes considerà que el Govern ha de retirar el projecte presentat, perquè al seu entendre avala la possibilitat de construir en sòl rústic i «usurpa» competències als ajuntaments, entre altres aspectes que considera negatius. El text alternatiu del PP, segons explicà Estaràs, recollirà rebaixes fiscals per a l'habitatge i «fórmules imaginatives».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.