cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 7.68°

El Consell aprova la moratòria urbanística i el PP s'absté i els acusa de «dictadors»

Armengol els titlla d'«incoherents» i UM avisa que es pot crear «inseguretat jurídica»

69970
La presidenta Francina Armengol observa, amb cara de pocs amics, la intervenció de Jaume Font (PP). | P.BOTA.

El Consell aprovà ahir la moratòria que, durant mig any, atura 14 urbanitzacions. Ho féu en un tens ple en què el PP, que s'abstingué en el gruix de la votació, acusà el Pacte de «dictadors» i de tractar-los a ells com a «esclaus» per no haver-los concedit més torns d'intervenció i «desequilibrar» el debat. Amb tot, els populars just votaren en contra del punt que atura la urbanització del Guix, un urbà consolidat per a 700 places a Escorca, municipi governat pel PP. A banda de la polèmica per la conducció del debat, el Guix fou el principal element d'enfrontament perquè la moratòria inclou quatre zones demanades pel PP, les úniques aprovades per unanimitat: cala Blanca i dunes del Camp de Mar (Andratx); cala Marçal (Felanitx) i el Pujol (Santanyí), on es preveia un golf amb hotel.

També atura nou Àrees de Reconversió Territorial (ART), operacions per dur usos urbanístics d'un punt a un altre, que afecten la zona limítrofa entre Palma i Marratxí, Cala Millor (entre Son Servera i Sant Llorenç), l'Arenal de Llucmajor -en dues operacions-, l'Ullal (Pollença), Bonaire (Alcúdia), els Creuers (Marratxí) i la Ràpita de Campos -amb dues operacions-. El PP s'abstingué perquè en volia més i acusà el Pacte de fer «urbanisme a la carta».

Finalment, s'atura el Guix, urbanització que triplicaria la població d'Escorca. El PP, que s'atribuí el mèrit de la moratòria, s'hi oposà perquè, segons ells, es menysprea l'autonomia municipal i perquè es tracta d'un sòl urbà consolidat, una mostra de «bravegera» perquè aquest no havia de ser l'objecte de la moratòria, afirmà Jaume Font (PP). La presidenta Francina Armengol va retreure al PP la seva «incoherència absoluta» per demanar protecció amb pancartes al Parlament i ara no votar a favor de la moratòria.

Si la portaveu del Bloc, Joana Lluïsa Mascaró, es limità a donar suport a la moratòria, el portaveu d'UM, Miquel Àngel Flaquer, la defensà però alertà que amb ella «s'elimina la seguretat jurídica que donava el Pla Territorial».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.