algo de nubes
  • Màx: 35°
  • Mín: 27°
34°

Les obres de l'auditori acabaran amb un any de retard per canvis de projecte

S'habilita l'amfiteatre, amb la qual cosa el recinte tindrà 170 cadires més de les previstes

65536

Imatge del que serà la façana, amb un pati semicobert i aparcament subterrani. Fotos: J.M.S.

J.M.SASTRE. Porreres.

Les obres de conversió de l'antic Principal Cinema en un modern auditori conclouran el pròxim mes d'abril, amb un any de retard. El motiu d'aquesta demora, que ha provocat comentaris a la localitat, ha estat la modificació del projecte per executar diferents millores no incloses inicialment.

En aquest sentit, el batle de Porreres, Bernat Bauçà (UM), va informar que la decisió d'executar més obres es va prendre el mandat passat. Així, els canvis que han retardat els treballs són que finalment s'habilita l'amfiteatre, una cosa que es va descartar inicialment. Per això, a la capacitat de 260 places que preveia en principi el projecte, s'hi han d'afegir ara 170 cadires més al pis de alt. A part d'això, el batle va explicar que s'han augmentat i millorat els camerinos i que, per motius de seguretat contra incendis, s'ha hagut d'intervenir al sostre del cinema, tot i que inicialment es volia conservar íntegrament pel seu caràcter.

Aquestes modificacions del projecte han suposat una despesa afegida de 600.000 euros, amb la qual cosa el pressupost final de la intervenció serà de 2,5 milions d'euros. Bauçà va apuntar que si no hi ha inconvenients ni imprevists, l'Ajuntament de Porreres espera inaugurar l'auditori el pròxim mes de maig. Quant a la gestió, el batle va informar que finalment serà municipal. S'ha de recordar que es va estudiar la possibilitat de concedir-la a una empresa, però s'ha descartat.

L'auditori tindrà un escenari de deu per deu metres i s'hi ha previst un sistema de passadissos interiors que uneixen la zona de camerinos amb la part posterior del pati de butaques, sense que l'espectador se n'adoni. L'auditori tindrà l'entrada principal pel carrer Cerdà i la tradicional d'Almoina quedarà com a sortida d'emergència. Davall la zona d'accés principal hi ha un aparcament subterrani per a 30 vehicles. Els espectadors entraran al recinte per un pati semicobert que, quan el temps ho permeti, podrà utilitzar-se per acollir espectacles.

El projecte ha inclòs, a més, sales d'assaig per a les entitats i associacions musicals i folklòriques del poble. El més probable és que l'auditori dugui el nom de Can Boterí, en record i homenatge a la família de la localitat que va impulsar el cine. El projecte ha estat finançat pel Govern, el Consell i la Sala.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.