algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

«Crec que a la Paca l'han estada utilitzant en el cas Son Banya»

José Gómez fa una valoració després de conèixer la qualificació fiscal

P.M. Palma.

José Gómez, excap del Grup d'Atracaments del Cos Nacional de Policia, i Francisca Cortés, la Paca, acusats tots dos en el cas de Son Banya, han parlat amb aquest diari per fer una valoració de la qualificació del fiscal i de les penes de presó que aquest demana per a cada un d'ells.

El fiscal sol·licita penes que sumen onze anys i mig de presó per a José Gómez i 35 per a la Paca.

Pepote, com és conegut José Gómez, diu que «crec que a la Paca l'han estada utilitzant en el cas, per inculpar-nos a mi i a la meva companya».

-N'estau segur, vós?
-Aquesta és la meva opinió i la mantenc. Ho faig ara i ho faré on faci falta. Fins i tot al Tribunal Suprem si és necessari.

-En què us basau?
-Doncs en una sèrie de fets concrets, detalls, converses i coses que he viscut directament, i que t'explicaré en el seu moment.

-Heu fet cap altra valoració sobre la qualificació?
-Us referiu al meu cas en concret o en general?

-Doncs, per començar, del que us demana a vós el fiscal.
-La veritat és que m'esperava qualsevol cosa. Demanen onze anys i mig de presó per a mi i hi ha una cosa que no entenc.

-Quina?
-Doncs que m'acusin de blanqueig de capital partint del fet que el fiscal diu que he cobrat uns milions d'euros. Això no és cert. On són les proves?

-I altres casos?
-Em sorprèn, sobretot, que a Ignacio Durand, Nacho, no se l'acusi de res. Aquest home ha dit en les seves declaracions que ha rebut cent mil euros de la meva companya, María Àngeles. Si el que ha fet ella és delictiu, per què no acusen també de blanqueig de capital aquell que rep els doblers? Tanmateix, s'acusa també el seu company, Roberto Darío, i Nacho no? És estrany...

Per la seva banda, la primera valoració de Francisca Cortés després de conèixer la qualificació del fiscal, que demana per a ella 35 anys de presó, és de sorpresa i d'indignació. En conèixer l'opinió de José Gómez, respon que «és important que ho digui ell, una persona amb qui d'alguna manera ens veiem enfrontats en aquest cas».

-Sentiu que us han utilitzat?
-Doncs, pel que sembla ara, sí. Durant les investigacions ningú no ha demanat el meu ingrés preventiu a la presó, i ara, 35 anys de presó.

-Entre altres delictes, us acusen de segrest i de tortures...
-Miri, m'acusen a mi i a tota la meva família, i entre ella un dels meus fills, que té una gran minusvalidesa i no es pot valer per si mateix. A ell també l'acusen d'haver torturat Nacho. Us pareix normal? Si tenc els papers del metge que certifiquen que l'al·lot és minusvàlid. No pot agafar ni una mosca i torturarà un home?

-I la denúncia?
-Sí, la denúncia d'un home (Nacho), que diu que li han donat una pallissa de mort a Son Banya. I les proves? Se'n va anar al seu país, en va tornar i ara demana doblers, molts de doblers. No serà això el motiu real i el rerefons de tot el que hi ha darrere d'aquest cas i de la seva denúncia? Els doblers, sempre els doblers...

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.