algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

El Govern disposarà a final d'any de 780 noves places a residències

Aquestes es destinaran al desplegament de la Llei de dependència

MARIA QUES. Palma.

La conselleria d'Afers Socials disposarà a final d'any de 780 noves places a residències que serviran per al desplegament de la Llei de la dependència.

D'aquestes 780 places, 230 places seran públiques i corresponen a les residències de Menorca i Eivissa i 550 són privades concertades. A més, es disposarà de 333 noves places de caràcter privat, xifra que suposa que es tindran un total de 1.130 noves places residencials. Aquestes places corresponen als 13 nous centres residencials que durant els darrers mesos de 2007 i tot el 2008, s'han posat o es posaran en marxa, de les quals unes estan pendents de finalització d'obra i altres de permisos d'obertura.

Les 1.113 places corresponen a les residències de Sant Miquel i Son Güells (Palma), Manacor, Calvià, Puigpunyent, Santanyí, Montuïri, Capdepera, Son Llebre, Santa Margalida i la unitat de trastorns conductuals de Can Carbonell (Marratxí), Sant Antoni i Sant Josep de la Talaia (Eivissa) i Santa Rita (Ciutadella).

Segons informà la conselleria d'Afers Socials, del total de 1.113 places, 1.013 són per a persones majors, 40 corresponen a centres destinats a persones amb discapacitats físiques dependents i 60 a persones dependents amb alguna malaltia mental. Igualment, durant l'any 2008 es traurà a concurs la construcció d'un centre a Formentera per a persones dependents amb discapacitats, malalties mentals, Alzheimer i altres demències. El centre disposarà de 15 places per a persones amb discapacitat, 15 per a persones amb malalties mentals, 30 per a persones amb demències i 6 de respir.

A partir de l'any 2009 es posaran en marxa les residències de Pollença i de Sant Joan, que suposaran 240 places (144 concertades), de les quals s'ha iniciat la construcció. A Menorca es començarà l'obra per, un centre per a persones amb discapacitat i una residència per a persones majors dependents. Des d'Afers Socials s'explicà que a partir d'aquestes places ja previstes, s'analitzaran les mancances i les necessitats existents i, des d'un criteri de planificació, es promouran noves residències i centres de dia per a l'aplicació de la Llei de dependència.

Des de l'Executiu es reconeix l'esforç constructor fet la passada legislatura, si bé es mostra en desacord amb el model de gestió implantat a les residències de Mallorca i recordà que la darrera residència pública que s'obrí a Mallorca va ser l'any 2001.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.