algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.06°
13°

Cort detecta que 10.000 habitatges no inscrits es lliuraven de la taxa de fems

El nou padró d'incineració de residus calcula que Cirer deixà d'ingressar un milió d'euros anuals

Més de 10.000 habitatges de Palma no pagaven la taxa d'incineració de residus sòlids urbans (Tirsu) perquè l'Ajuntament no els tenia registrats en el padró municipal que ha estat congelat sense actualitzar des de l'any 1997-1998.

Aquest desfasament provocat per la manca de control municipal en el compliment de les taxes ha implicat que les arques del Consistori, almanco durant aquests quatre anys del mandat que presidia la popular Catalina Cirer deixaren d'ingressar més d'un milió d'euros anuals per aquest concepte. El regidor d'Hisenda, Andreu Alcover confirmà que els més de 10.000 immobles que es deslliuraven d'aquest import representen devora el 15% de la totalitat d'habitatges que hi ha a Palma.

El mateix regidor manifestà que amb la nova revisió d'aquest padró el Consistori preveu recaptar 26.390.000 euros aquest 2008. El passat 20 de desembre el Govern balear i l'Ajuntament de Palma signaren el conveni de col·laboració de la Tirsu a través del qual ambdues administracions es comprometeren a actualitzar aquest padró municipal que, en principi, és el que es troba més «desfasat» perquè compta amb el major nombre d'impagaments. I és que el padró de la Tirsu està inclòs dins la base de dades de l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram la qual cosa dificulta saber quants deudors hi ha relacionats amb aquesta taxa.

Aquest sistema no preveu mesures que «sancionin» i controlin quins propietaris han deixat de pagar aquest rebut. Tot el contrari que passa, per exemple, amb el rebut de l'aigua que quan un usuari no paga li tallen el subministrament.

L'objectiu de la Regidoria d'Hisenda és millorar l'eficiència del sistema de recaptació. «Aspiram que el 100% dels tributs siguin pagats de manera voluntària a raó d'un 1% anual i amb caràcter progressiu», remarcà el responsable del Departament d'Hisenda. L'Ajuntament de Palma augmentà l'import de la taxa de residus per enguany un 26% per la qual cosa els ciutadans passaran de pagar devers uns 52 euros per tona anuals a 100 euros per tona l'any d'acord amb les noves tarifes estipulades pel Consell de Mallorca. La pujada mitjana en imposts, taxes i preus públics és d'un 3%, uns 7 o 8 milions més d'ingressos per Cort.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.