cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Medi Ambient diu que el golf és compatible amb els valors naturals

Amengual (PSOE) pensa que Perelló «va a lloure» en relació a UM

La Conselleria de Medi Ambient, que dirigeix Miquel Àngel Grimalt (UM), féu saber ahir en un comunicat que «un informe tècnic de la Direcció General de Caça, Protecció d'Espècies i Educació Ambiental mostra com les condicions establertes per la Comissió Balear de Medi Ambient el 2005 fan que el projecte del camp de golf de Son Bosc s'ajusti a les mesures que garanteixen el manteniment de les espècies protegides».

Segons aquest document, el projecte de Son Bosc preveu la protecció d'un redol on creixen les orquídies endèmiques i una zona de talussos on habita l'única colònia d'abellerols de les Balears.

L'informe diu que el futur projecte que vol executar l'empresa Golf Playa Muro SA, es limitaria «a una àrea més degradada on antigament funcionava un abocador».

Aquest document arribà a la redacció de DdB poques hores després que el regidor murer Pere Amengual, en representació de la coalició PSOE-Entesa, demanàs en una roda de premsa «la intervenció immediata de tots els partits polítics per protegir la finca de Son Bosc, ja que forma part de l'àrea humida més important de les Balears».

Segons Amengual, «l'actitud del batle, Jaume Perelló -el seu soci de govern-, no és representativa de la resta d'UM. Perelló va a lloure dins el seu partit i actua com si hi fos una cèdula independent».

Així i tot, Amengual assegurà que no serà ell «qui trenqui el pacte». «Volem continuar fent feina», digué.

Amengual en féu una comparança: «Un soci de govern és com un treballador d'una empresa. Per molt xereques que siguin les condicions de treball, qui té un contracte no se'n vol anar. Primer s'estima més que l'engeguin i l'imdemnitzin. Com que nosaltres volem treballar pel nostre poble, tampoc no ens n'anirem».

D'altra banda, el GOB demanà ahir en una nota de premsa «la intervenció immediata del president Antich, davant la imminent concessió de llicència al golf per part de l'Ajuntament i la passivitat amb què actua la Conselleria de Medi Ambient».

Allò cert és que demà hi ha convocat el ple extraordinari en el qual s'haurà de decidir l'atorgament o no de la llicència d'activitats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.