algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

El TSJIB desestima el primer recurs que cercava suspendre el Pla Territorial

Emet una sentència que fa costat al Consell i valora la necessitat de protegir el territori de Mallorca


La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears emeté ahir la primera sentència desestimatòria en relació a un dels recursos que s'interposaren demanant la nul·litat del Pla Territorial de Mallorca aprovat pel CIM el 2004.

La sentència nega aquesta possibilitat i assegura que la vigència del Pla està per sobre dels possibles errors o irregularitats administratives que es poguessin haver comès i que, a més, el TSJIB tampoc no ha detectat. Segons argumenta l'Alt Tribunal de Balears, el Pla Territorial és una normativa que té per objectiu protegir el territori de les Illes i, per tant, encara que s'hi detectàs alguna mena d'error o d'irregularitat administrativa, en cap cas no justificaria la nul·litat del conjunt de normes protectores que marca el Pla.

Quan el Consell de Mallorca aprovà el 2004 el Pla Territorial insular, diversos particulars interposaren més de 16 recursos sol·licitant la nul·litat de la normativa territorial aprovada, molts dels quals es basaren en els mateixos arguments. Per això, aquesta sentència és encara més transcendent, ja que podria establir-se com un precedent amb vista a les futures sentències judicials que, encara que detectassin algun error, no podrien anul·lar tot el PTM.

La decisió del TSJIB dóna molta esperança als ideòlegs i executors de la normativa insular que protegeix el territori de Mallorca. De fet, alguns dels càrrecs que en el seu moment aprovaren el Pla mostraren ahir la seva satisfacció i asseguraren que a qui més content deixarà aquesta sentència és, sobretot, als assessors i tècnics del Consell, ja que el TSJIB està donant el vistiplau a la seva feina. La sentència de la Sala Contenciosa Administrativa, que tampoc no és massa llarga tenint en compte la complexitat del cas, basa la seva decisió en uns pocs punts.

En primer lloc, diu, l'objectiu i finalitat del Pla és protegir el territori de Mallorca i, per tant, atesa la importància que això té, ha de passar sempre per davant dels possibles errors o irregularitats administratius que s'hagin pogut cometre. A més, assegura l'Alt Tribunal, no s'han detectat errors de cap tipus en la tramitació administrativa del PTM. I, finalment, argumenta la sala, cal tenir en compte que l'elaboració i aprovació del Pla Territorial és un procés d'una gran complexitat tècnica i administrativa i que, per tant, no pot ser anul·lat per errors menors.

Bàsicament, els errors o irregularitats que s'havien denunciat per tal d'anul·lar el Pla eren dos. D'una banda, afirmava l'acusació, diversos punts del PTM estaven mancats d'una acurada anàlisi econòmica del cost que tindrien els danys contra el medi ambient i els recursos naturals. I, de l'altra, es denunciaven certs errors en la tramitació. Però el TSJIB no ha pres en consideració cap d'aquests arguments.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.