algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Consum realitza una nova campanya de control de l'etiquetatge de juguetes

Aquestes festes s'han realitzat 35 inspeccions a establiments del sector jugueter de les Illes

La Direcció General de Consum està realitzant un campanya de control de la veracitat de l'etiquetatge de les juguetes que es venen als establiments de les Illes, durant aquestes festes nadalenques. Concretament, s'han dut a terme 35 controls de juguetes en diferents punts de venda, en els quals s'han verificat que l'etiquetatge que porten sigui el correcte. També, se sol·licita la documentació relativa per comprovar que el segell CE sigui veraç. Per això, es requereix al distribuïdor o importador la documentació que acrediti la fiabilitat del producte, bé mitjançant una anàlisi del producte realitzat en un laboratori propi o bé mitjançant el certificat CE.

En alguns casos, els distribuïdors encara no han pogut lliurar tota la documentació sol·licitada, ja que l'han haguda de demanar al fabricant asiàtic.

Dins aquesta campanya, es controla tot tipus de juguetes, nines, cotxes, puzles, pilotes, sonalls i jocs clàssics, com indis, supermercats, plastilines i jocs magnètics. Així mateix, s'han retirat 10 mostres per la seva comprovació analítica, en la seva gran majoria, productes d'origen asiàtic que són els que, a l'actualitat, provoquen més problemes.

Per altra banda, la Direcció General de Consum també ha dut a terme una campanya de control de llums de Nadal. Aquesta s'ha realitzat amb l' objectiu de controlar la seguretat i l'etiquetatge d'aquests productes amb la col·laboració de l'Institut Nacional de Consum (INC) i Duanes.

La Direcció General envià un informe a tots els establiments, tant importadors com distribuïdors, en el qual recordava els requisits d'etiquetatge que aquests productes han de complir. Després i amb la col·laboració de Duanes i de l'INC, en detectat-se que, a l'entrada per alguna duana, algun d'aquests productes no duia informació sobre l'etiquetatge CE i la resta dels obligatoris, com les advertències de seguretat o el nom del responsable de la seva comercialització, s'han immobilitzat i n'han recollit mostres pel seu control.

Dins aquesta campanya, també s'ha fet una important tasca de control per part de la inspecció de consum dels llums nadalencs a la venda en establiments distribuïdors i majoristes. S'han visitat uns 35 locals, en què no s'ha detectat cap anomalia. Finalment, també s'ha fet una important col·laboració amb l'Ajuntament de Palma pel control d'aquests productes que es venen en els mercadets nadalencs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.