cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°

Divisió entre els mallorquins per la construcció d'habitatges en sòl rústic

Una enquesta diu que un 45'5% de la població accepta la mesura

Una enquesta realitzada per l'Institut d'Estudis Socials Avançats revela que els ciutadans mallorquins donen suport a la construcció d'habitatges socials en sòl rústic, però el sondeig evidencia també una gran divisió sobre el polèmic projecte del Govern de Francesc Antich. A la pregunta «Està d'acord que es construeixi en sòl rústic per abaratir el preu de l'habitatge?», el 45'5 per cent de les persones enquestades es pronuncia a favor de la mesura. En canvi, el 42'8 per cent rebutja la iniciativa de manera frontal.

El sondeig realitzat per l'Institut d'Estudis Socials Avançats demostra una clara diferència segons l'opinió que expressen els enquestats, segons l'edat. Mentre els més joves són clarament partidaris d'usar sòl rústic per abaratir el preu de l'habitatge, les persones de major edat s'oposen a la mesura. En concret, el 67 per cent de les persones entre 18 i 30 anys es pronuncien a favor d'emprar sòl rústic per abaratir el preu de l'habitatge. En canvi, el 51'1 per cent de les persones entre 46 i 65 anys rebutgen que es recorri al sòl rústic.

La mesura té el rebuig frontal dels votants socialistes i del Bloc. En canvi, entre les persones que en les passades eleccions autonòmiques votaren el PP guanyen aquells que aplaudeixen la mesura. El 47'7 per cent dels votants del PP donen suport a l'ús de sòl rústic per a la construcció d'habitatges socials. En canvi, el 54'1 per cent dels votants socialistes manifesten la seva oposició a la possibilitat "l'última alternativa, segons el Govern d'Antich" de construir en sòl rústic. Per la seva banda, un 62'5 per cent de les persones que votaren el Bloc expressa la seva oposició a l'alternativa del terra rústic per construir habitatges.

Els promotors i arquitectes de Balears han manifestat el seu rebuig del projecte del Govern autonòmic de construir habitatges socials en sòl rústic, tal com preveu la llei que aprovà el gabinet de Francesc Antich el passat 21 de desembre. Els promotors van arribar a inserir un anunci publicitari per expressar el seu malestar pel projecte de l'Executiu balear. En la mateixa línia es pronuncià també el Col·legi d'Arquitectes. El degà de la institució, Luís Corral, assegurà que era contrari a l'ús de sòl rústic per a habitatges socials i recordà que hi havia sòl urbà i urbanitzable disponible per no haver de recórrer a les anomenades àrees de transició.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.