cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Nadal rellevarà Munar com a president d'UM amb Ferrer de secretari general

Ginard i Grimalt seran vicepresidents d'una àmplia executiva que inclou els tres sectors

80932
Grimalt (vicepresident), Nadal (president), Ferrer (secretari general) i Ginard (vicepresident).

El portaveu a Palma, Miquel Nadal, serà el president d'UM, un pic Maria Antònia Munar abandoni el càrrec que ha ocupat els últims 15 anys. El líder del sector nord, el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, serà el secretari general, amb més poder que l'actual. I els caps de la «tercera via», el batle de Campos, Guillem Ginard, i el conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, ocuparan les noves vicepresidències.

L'acord arribava mentre Munar era a Nova York, a les dues de la matinada d'ahir i després de cinc hores de reunió dels líders dels tres sectors que aspiraven a dirigir UM a partir del congrés de dia 15. El pacte, que ells presentaren ahir, passa per fer una llista única a la direcció i canviar els estatuts.

Així, es revisarà el repartiment de poders perquè la presidència perdi força a favor de l'Executiva, que marcarà la línia política, i perquè el secretari general guanyi pes en una direcció menys personalista. Ambdós no podran ser candidats llevat que el 70% del Consell Polític ho permeti. L'Executiva s'amplia d'11 a 15 membres i el Consell Polític, de 45 a 70.

Per primer pic, el congrés no eligirà només el president i el secretari general sinó que votarà una executiva pactada. A part de Nadal, Ferrer, Ginard i Grimalt, formaran la direcció el batle de Pollença, Joan Cerdà (Ferrer); la tinent de batle de Palma, Cristina Cerdó (Nadal); el batle d'Artà, Rafel Gili (Tercera Via); el batle de Porreres, Bernat Bauçà (Ferrer); el conseller d'Esports, Mateu Cañellas (Nadal); el director general de Biodiversitat, Miquel Ferrà (Tercera Via); la consellera insular de Medi Ambient, Cati Julve (Tercera Via), el diputat Pep Melià (Ferrer); el portaveu al Consell, Miquel Àngel Flaquer (Tercera Via); el conseller insular d'Obres Públiques, Antoni Pascual (Nadal); i l'exbatlessa de Llubí, Margalida Miquel (Ferrer).

Malgrat que tots negaren l'existència de quotes, hi haurà quatre «nadalistes», cinc «ferreristes» i sis «tercera via». Dels 15, només 3 són de Palma, 3 són dones i 3 repeteixen: Nadal, Pascual i Flaquer. Amb Munar, se'n van Tomeu Vicens, Xisco Buils, Damià Nicolau, Maximilià Morales, Pep Lliteres i Isidre Cañellas. El finat Miquel Riera no fou rellevat.

«És una llista per donar un impuls a Mallorca; per fer una UM forta, cohesionada i plural; per deixar de ser frontissa; i per ser la força majoritària i aglutinadora de tot el mallorquinisme polític», reiterà fins a cinc vegades Nadal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.