cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 7.68°

Els hotelers amenacen accions legals si Cort allotja els transeünts a l'Arenal

Diuen que usar un hotel com a residència és «il·legal» i els veïns s'hi oposen per por de conflictes

Just un dia després que Cort anunciàs l'acord de reubicar a l'Hotel Mónaco de l'Arenal els transeünts que, actualment, s'allotgen a l'alberg de Can Pere Antoni "afectat pel solar on s'hi ha de construir el Palau de Congressos" les veus discrepants no han tardat a fer-se sentir.

L'Associació d'Hotelers de Platja de Palma amenaçà ahir d'emprendre accions legals en el cas que el Consistori no rectifiqui aquesta decisió. El vicepresident, José Antonio Alarcón, assegurà que l'alternativa de l'Ajuntament és «il·legal» perquè utilitza com a residència un establiment que sols pot estar destinat per a «usos turístics», tal com estipula la Llei general del turisme de l'any 1999. La «mala imatge» amb vista al turisme preocupa els hotelers. Al seu entendre, la decisió de Cort arriba en un moment en què està en joc el futur model de Platja de Palma i a pocs dies que es decideixi el concurs internacional d'idees per a la renconversió del model turístic d'aquesta àrea.

«Duem massa temps invertint esforços per guanyar la credibilitat dels agents econòmics i ara anuncien que traslladaran els indigents a aquesta zona, així no guanyarem credibilitat», manifestà Alarcón. Afegí que: «Com a zona turística hem d'emetre signes positius i amb vista als touroperadors donarem una imatge lamentable si la zona s'omple amb gent sense recursos i toxicòmans». No són els únics que s'hi oposen. S'hi han afegit, les associacions de veïns de Bellavista i de l'Arenal-Platja de Palma. El president d'aquesta darrera, Francisco Nogales, expressà que els residents temen que aquestes persones ocasionin conflictes a la zona.

Per això tenen previst convocar una assamblea general, oberta a tots els veïns de la zona, el proper 4 de desembre. Abans, però, el veïnat es reunirà amb la regidora de districte, Maribel González, i amb els representants del Consorci de Platja de Palma.

«Si l'Ajuntament no atén les nostres reivindicacions no descartam mobilitzacions», anuncià Nogales. De la mateixa manera, l'Associació Empresarial d'Activitats Turístiques de Platja de Palma argumentà que els destins turístics són «molt sensibles» i poden deteriorar l'interès dels touroperadors. Cort manté que es tracta d'una reubicació «temporal» i que aquests persones ni són toxicòmans ni indigents, són aturats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.