cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

La ubicació del nou jutjat d'Eivissa bloqueja el procés de transferència

Govern i Estat no arriben a acords econòmics per traspassar Justícia

La ubicació dels nous jutjats d'Eivissa desencadenà ahir el bloqueig de les negociacions sobre el traspàs de competències en matèria de Justícia de l'Estat cap a la Comunitat. El conseller de Presidència, Albert Moragues, es traslladà a Madrid per entrevistar-se amb el secretari d'Estat de Justícia, Julio Pérez, amb qui no pogué tancar cap acord en termes econòmics.

El principal punt que el Govern balear i el Ministeri de Justícia estan negociant ara és l'annex d'inversions addicionals per poder fer front a les necessitats de reforç i construcció de noves dependències judicials a diferents ciutats de l'Arxipèlag.

Un canvi de proposta respecte a la ubicació dels nous jutjats d'Eivissa bloquejà ahir al matí les negociacions entre les dues administracions, que no continuaran avançant fins que es resolgui aquest punt.

Moragues informà a Pérez que l'Ajuntament d'Eivissa està dubtant entre construir les noves dependències a l'Eivissa Centre o fer-les al recinte de l'estació d'autobusos de la ciutat pitiüsa. Aquesta alternativa encara no s'havia plantejat i suposaria importants modificacions de les previsions del l'actual Govern balear respecte al projecte urbanístic Eivissa Centre. El secretari d'Estat assegurà ahir que aquest és un «punt crític» que enfronta les dues administracions, però que espera resoldre'l en una propera reunió, que ja s'ha fixat per al mes de desembre.

Si en aquesta trobada Moragues i Pérez aconseguissin descongelar el debat al voltant de la ubicació del nou jutjat d'Eivissa, al gener els representants del Govern i del Ministeri prosseguiran amb les negociacions, majoritàriament relacionades amb les partides pressupostàries que acompanyaran el procés.

El conseller de Presidència aconseguí arrancar ahir dos milions d'euros anuals més al Govern central, segons assegurà Moragues, per fer efectiu el traspàs de competències en matèria de Justícia.

Tant el conseller de Presidència com el secretari d'Estat de Justícia reconegueren ahir en sortir de la reunió que, de moment, no s'ha pogut arribar a cap acord sobre la quantitat de doblers definitiva que acompanyarà el procés de transferència.Moragues digué també que espera poder tancar les negociacions abans que finalitzi la legislatura espanyola. Tanmateix, apuntà el conseller, «si es resolgués a l'abril, tampoc no passaria res».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.