cielo claro
  • Màx: 21.82°
  • Mín: 13.08°
21°

La Policia de Barri arriba a la zona Nord, Llevant i Ponent de Ciutat

Els quatre agents nous oferiran aquest servei de «proximitat» el 2008

El comissari en cap de la Policia Local de Palma, Nicolás Herrero, anuncià ahir que l'any 2008 quatre districtes nous de la capital mallorquina situats a les zones Nord (Son Gibert), Llevant (2) i Ponent (1), tindran agents de la Policia de Barri. D'aquesta manera, se sumaran a les 54 zones que ja disposen d'aquest servei, que es posà en marxa fa 25 anys.

En aquest sentit, Herrero precisà que els policies de barri s'encarregaran d'un determinat districte, que agrupa diverses barriades de Palma, amb l'objectiu de donar resposta a totes les demandes dels ciutadans. Durant la presentació de la vuitena trobada «La seguretat ciutadana en el servei de la convivència», que es durà a terme els pròxims dies 3 i 4 de desembre, el cap de la Policia explicà que en cada un dels 54 districtes on opera la Policia de Barri, hi ha un inspector responsable. Així, segons la població que hi ha a la zona que controla, està acompanyat d'un o dos agents.

Herrero admeté que, actualment, la Policia «no ofereix el servei que demana la societat». Es referia a la necessitat d'incrementar la vigilància durant els caps de setmana i en el període que va de l'horabaixa fins a la nit. D'aquesta manera, es comprometé a fer «moviments» d'agents per solucinar aquesta mancança i les peticions ciutadanes en temes de seguretat.

Sobre aquest aspecte, el mateix cap de la Policia admeté que hi ha la percepció d'una major inseguretat dels ciutadans de Palma, sobretot entre la gent gran, encara que les estadístiques revelin que s'ha reduït el nombre de delictes i faltes. Va afegir que aquesta percepció està relacionada principalment amb la inseguretat viària. Per aquest motiu, una de les apostes és la de reforçar la feina dels agents policíacs encarregats de garantir una mobilitat segura.

La filosofia del policia de barri, a banda d'incrementar la vigilància a peu de carrer, és que el veí senti que la policia vetla per ell. En aquest sentit, l'agent de barriada ha de cooperar en la resolució dels conflictes privats quan sigui requerit per a això, o intervenir amb menors en el moment que s'aprecien situacions de risc o de desemparament i, en tot cas, quan sigui necessari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.