algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

El PP rebutja els pressuposts 2008 per «insuficients» i «poc prudents»

Avui es debat l'esmena a la totalitat i en presentarà 500 de parcials

El grup parlamentari del PP demana la retirada del projecte de llei dels pressuposts de la Comunitat per al 2008 per considerar que els comptes són «insuficients» pel que fa a les qüestions socials. Al mateix temps, preveuen un increment inversor que els populars veuen «poc prudent» davant «un escenari de dificultats econòmiques». El diputat popular Francesc Fiol explicà ahir que el ple del Parlament tractarà avui l'esmena a la totalitat de devolució presentada pel seu grup, que també inclou la mateixa demanda per a la llei d'acompanyament. «No es tracta només d'una iniciativa d'ofici, 'un clàssic' que es fa habitualment, sinó que tenim la convicció que l'increment d'un 15% dels pressuposts necessita una altra distribució, ara amb necessitats desdibuixades, i que es recorre a un endeutament excessiu», defensà, «d'uns 500 milions d'euros, el doble de la mitjana durant la passada legislatura.

Fiol, que avançà que tenen previst presentar unes 500 esmenes parcials durant la tramitació del projecte pressupostari en el Parlament, mantingué que aquesta tasca d'oposició del PP respon al fet que «consideram que els comptes presentats no atendran les necessitats estructurals que els ciutadans de Balears tindran durant l'any que ve». Així, el diputat popular que avui defensarà l'esmena a la totalitat del seu grup qüestionà de manera especial el que considera una «insuficient dotació» en infraestructures educatives, atenció sanitària i acció social, en aquest darrer aspecte, per a l'aplicació de la Llei de dependència. El PP manté a més d'això que la partida prevista per a cooperació internacional no arriba al 0'7% del total, «per la qual cosa s'incompleix un imperatiu legal».

Per altra banda, Fiol admeté ahir que l'informe reclamat pel PP als serveis jurídics del Parlament sobre la legalitat dels pressuposts -en el sentit que el deute previst pogués superar les inversions ha estat favorable al Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.